– Vi känner oss inte chanslösa i fortsättningen heller. Vi har slagit alla lag tidigare och kan göra göra det igen, sa Mattias Trinks, tränaren.

Ja, vart ska det här sluta?

– Det får vi se. Bästa formen och bästa laget kommer att avgöra det här.

Nykomlingen inledde som sagt svajigt i division 1-debuten och låg efter en tredjedel av serien i botten med bara fyra poäng. På de tretton matcherna därefter det har det gått desto bättre med elva vinster och inte mindre än inspelade 32 poäng.

På söndagen avslutades seriespelet med 7–3-seger i bortamötet med Älvsjö. Det var vad som behövdes för att ta en plats bland de fyra bästa och därmed förlänga säsongen med allsvenskt kval. Till att börja med väntar bäst av tre matcher mot Värmdö och vid avancemang därifrån vinnaren mellan Nykvarn och Hovslätt.

Vinnande lag i den serien spelar i näst högsta serien till hösten.

– För oss är det så klart en bonus. I första hand var målet att vi skulle hålla oss kvar. Men nu är vi med och ska göra allt för att ta chansen. Det blir jättekul och som ett slutspel för oss, sa Mattias Trinks.

Fyra måls differens i serieavslutningen låter som en klar seger, men så var det inte. Det var jämnt långt in i tredje perioden och först på slutet som siffrorna rann iväg. 4–2 med knappt fem minuter kvar avgjorde definitivt.

Rutinerade Joakim Ström blev tremålsskytt och hade förstås stor del i segern. Oscar Agnarsson, storspelande målvakten, likaså. Hela backbesättningen inte att förglömma.

Övriga mål: Philip Fox, Eddie Holgersson, Dennis Svensson och Sebastian Hagberg.