Förra säsongen blev det sju härliga och intensiva matcher mot Mullsjö.

Den här gången blir det sju lika häftiga fajter mot Växjö.

Fy fasen vad det kommer att smälla i de här matcherna.

Artikelbild

| Adam Zetterström hade ett bra läge mot Falun men missade. Nu inleds kvartsfinalerna och om lagen vinner sina matcher kan man ställas mot varandra igen, i semifinal.

Jag riktigt längtar efter duellerna mellan lagens båda härförare, Anton "Kakan" Karlsson i Libk och Johan Roos i Växjö.

Runt två meter båda två, stenhårda i kroppen. Men med den stora skillnaden att "Kakan" både kan ta och ge en smäll, medan Johan Roos har lite svårare att ta emot en tackling och gärna förstärker en tuff situation för att få med sig en fördel. För att påverka domarna.

Det gör aldrig Libk:s kapten.

Johan Astbrant, tränaren, menar att den här matchserien kommer handla mycket om kyla. Att vara kall, i alla lägen.

Mycket möjligt att det är så. Att hålla sig själva på rätt sida gränsen, samtidigt som man ska försöka krypa under skinnet på Växjös mest lättretade spelare (det finns några stycken) och få dem att tappa fattningen. Det blir en utmaning för spelarna.

Det här kommer bli sååååå häftigt.

Om jag får tippa den här kvartsfinalserien så säger jag 4–3 till Libk. Jag tror att tränaren Johan Astbrant, trots 0–3 i inbördes möten den här säsongen, har rätt bra koll på Växjö och vet hur man ska slå dem. Resultaten i serien betyder egentligen inget nu. En serie med matcher varannan dag är något helt annat.

Taktiskt sett kommer det handla om detaljer och är det nåt Astbrant är riktigt bra på så är det just att hitta dem.

De andra kvartsfinalerna då? Ja, jag ska ge mig på att tippa dem också:

Storvreta–Helsingborg 4–0.

Här blir det kross. Storvreta är skyhöga favoriter och kommer inte släppa en enda match. Skåningarna med en hel del finska inslag i laget har inte en chans när Tobias Gustafsson och hans lagkompisar sätter fart. Storvreta enkelt till semifinal.

Falun–Dalen 4–1.

Också Falun är riktigt stora favoriter i den här matchserien och jag är nog egentligen lite optimistisk när jag ger en match till Dalen. Men de är ett lurigt lag som kan hitta en väg att slå regerande mästarna en gång. Men det blir inte mer än en gång. Falun enkelt till semifinal.

Pixbo–Mullsjö 3–4.

Det här blir en riktigt tät serie där jag sätter mitt tips till att Mullsjö är lite starkare och vinner, trots att Pixbo har fördel av hemmaplan. Det ryktas om att spelarna i Pixbo hellre hade valt Växjö men att tränaren gick in och bestämde motståndare. Om det stämmer är det ingen bra start på slutspelet och kan sprida oro i laget om det börjar gå emot. Hur som helst tror jag att det går till sju matcher och kommer hända en del saker som skapar rubriker...

Om mina tips slår in, vilket de i och för sig sällan gör, blir det Storvreta–Mullsjö i ena semifinalen och Falun–Libk i den andra.

Men där tror jag tyvärr att resan tar slut för Libk. Man slår inte Falun över sju matcher.

Sorry.

Då blir det en final i Globen mellan de två lag som jag och många andra tippade inför säsongen.

Storvreta och Falun.

Den matchen vågar jag dock inte tippa.