– Äh, försäsongen är alltid så här. Var jag än har spelat har det sett ungefär likadant ut. Det är aldrig så att du spelar med samma startelva i första träningsmatchen som i premiären. Det finns inte. Nu känns det ändå som om truppen börjar sätta sig.

Så uttryckte han sig efter 3–2 (1–0)-vinsten i träningsmötet med AFK Linköping.

Division 1-nykomlingen var inte oväntat något bättre än division 2-diton. Mycket på grund av diverse skador och sjukdomar hade City bara fem spelare från start som i skrivande stund är helt klara, även om det är nära med exempelvis målvakten Michael Hartmann och backen Yasuoka Takuto.

Artikelbild

I mittförsvaret provspelade 26-årige Ivan Bukenya, med meriter från Ugandas landslag och de senaste åren i Sydafrika och Indien.

Stor och stark, bra på huvudet, med visst frågetecken för rörligheten.

– Vi får se vad det blir med honom. Det är tränaren som vet bäst, sa Esat Jashari.

Trots avancemanget var det snack om att han själv skulle lämna Linköping, men anfallaren blir kvar.

– Jag trivs jättebra och sa direkt att ska jag lämna så ska det vara för en klubb högre. Det fanns intresse, men inget konkret, sa han.

Känslan inför säsongen?

– Det känns lovande. Vi lade en grund i fjol som vi kommer att fortsätta med och det gör att vi blir bättre. Det känns stabilt.

Inte oväntat var det, som så ofta med träningsmatcher, en blandad insats på Linköping arena. AFK stod upp bra, men City var vassare och skapade mer.

Målen: 1–0 Yasuoka Takuto, 2–0 Felipe Felipe Reidler de Moraes, 2–1 Mikael Sonesson, 3–1 Michael Uwezu, 3–2 Daud Dirie.