LÄS MER: Klart: Linköpings tunga värvning

Johan Eriksson, 31, tillhörde Sveriges bästa spelare under European League nyligen och nu är det klart att han blir kvar i Linköpings VC en säsong till.

– Johan är en av landets absolut bästa på sin position som libero och det är givetvis väldigt viktigt och skönt att behålla honom, säger ordföranden Bo Kindgren.

Det är sedan tidigare klart att fjolårets SM-guldhjälte, landslagscentern Wilhelm Nilsson, återvänder till LVC och att den egna produkten Joacim Ringqvist skrivit på för en säsong till.

Försvinner gör däremot Petar Turanjanin, Sean Anthony och Lukas Carlsson.

– Övriga spelare håller vi på att förhandla med och jag hoppas alla stannar kvar. Vi vill ha allt klart under juni månad, menar Kindgren.

LVC behöver värva en ny passare och jagar också landslagscentern Jens Ahremark - med LVC som moderklubb.

– Det vore en riktigt vass förstärkning och skulle ge oss en stark både bredd och spets på centersidan, säger ordföranden.

Den gångna säsongen var spikern Albin Eriksson spelande tränare. Att han fortsätter med dubbelt uppdrag finns kvar som alternativ. Det skulle även vara intressant att försöka få tillbaka Johan Isacsson som tränare. Han ledde klubben till SM-guld förra våren, men lämnade sedan för tyska ligan.

– Det verkar inte som att Johan blir kvar i Tyskland och han, som ju även är svensk förbundskapten, är en väldigt skicklig tränare. Dessutom trivdes Johan bra här senast. Men allt det där hänger på ekonomin och vår begränsade budget, avslutar Bo Kindgren.