Efter några veckors landslagsuppehåll är det på måndagen nystart i allsvenskan för Linköpings FC. Janni Arnth avstod på grund av lättare känning i höftböjaren från lördagsträningen, men räknar med spel i hemmamötet med Djurgården.

– Absolut. Det känns bra att komma igång med allsvenskan igen. Det är alltid kul att åka iväg med landslaget, men mot slutet märker du också att du ser fram emot att komma tillbaka till vardagen. Man får alltid något positivt med sig, säger hon.

31-åringen har varit länge i LFC nu, men är också given i mittförsvaret i det danska landslag som under senaste samlingen slog både Ukraina och Ungern med 5–1 – och därmed gick upp på samma poäng som Sverige inför de två avslutande omgångarna i VM-kvalet.

Artikelbild

Nu talar för ett direkt avgörande prestigemöte i Viborg i början av september.

Vinnaren spelar i Frankrike-VM 2019.

– Det är klart att vi ser att nya möjligheter öppnat sig efter de senaste resultaten. Fantastiskt om det blir som en ren final mot Sverige. En sådan match tar vi gärna, säger Janni Arnth.

Ni minns kanske hur mittbacken förra hösten var en av talespersonerna när de danska landslagsspelarna inte gav med sig i förhandlingarna med förbundet – och hur allt slutade med att Sverige vann matchen i Göteborg utan att spela.

Efter tilldömda resultatet 0–3 där var det inte som många trodde att det i det här läget skulle vara rödvit fördel i jakten på en VM-plats.

Men så är det.

Visst, Sverige klarar sig på oavgjort, men det är Danmark som har hemmaplan.

– Det är klart att chansen funnits för oss att vinna med 4–0, men nu behöver vi inte jaga mål på samma sätt. Jag räknar med att det blir fullsatt och bra stämning. Det känns som om intresset i Danmark ökat efter EM-finalen och med flera starka profiler.

Men först ska alltså LFC ta tillbaka förlorad mark i allsvenskan. 1–2-förlusten mot Piteå efter avgörande på övertid häromsistens var en tung smäll och mästarlaget har långt till toppen.

– Det är ingenting att tveka om. Vi måste tro på det vi gör och se till att göra rätt saker i 90 minuter, säger Janni Arnth.

Utöver långtidsskadade Lina Hurtig och Emmaliina Tulkki (utlånad till Ilves efter sjukdom under våren) är alla spelare tillgängliga. Av träningen att döma kan Kosovare Asllani bli kvar i en nummer tio-roll – och Johanna Rasmussen få chansen från start för första gången efter sin långvariga korsbandsskada.

Vi sänder samtliga LFC:s seriematcher i allsvenskan under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Östgöta Medias sajter, bland annat på Corren.se och Klackspark.com.