Larsson sköt upp RosengÄrds guldfest

Med förbundskaptenen pÄ lÀktaren visade LFC:s Mimmi Larsson att hon snarast vill ta tillbaka sin förlorade landslagsplats.

Jubel i LFC efter Mimmi Larssons 2-1-mÄl.

Fotboll2019-10-13 17:55

Det var dukat för guldfest pĂ„ gemytliga Malmö IP, men gĂ€sterna frĂ„n Linköping ville annat och sĂ„g till att RosengĂ„rd fĂ„r vĂ€nta pĂ„ ett eventuellt mĂ€starfirande efter 3–3 i en mycket underhĂ„llande allsvensk match.

LFC sĂ„g lĂ€nge ut som ett segrarlag pĂ„ Malmö IP, men ledningen med 3–1 tappades efter en mĂ€ktig slutforcering av det guldjagande RosengĂ„rd.

- Just nu kÀnns det surt, vi borde tagit hem tre poÀng till Linköping, sa Mimmi Larsson till SVT efter matchen.

Mimmi Larsson, som var petad frÄn den senaste landslagstruppen, spelade centralt i LFC:s giftiga forwardstrio och var tillsammans med Stina Blackstenius och Lina Hurtig ett stÀndigt orosmoment för RosengÄrds trebackslinje.

I den 43:e minuten fick Larsson ocksÄ utdelning nÀr hon pÄ Elin Landströms suverÀna inlÀgg nickade in ledningsbollen i nÀt. I samband med mÄlet fick hon en smÀll mot huvudet, men kunde efter lite omvÄrdnad spela vidare.

RosengÄrd kvitterade sedan lite snöpligt, men ocksÄ rÀttvist, pÄ stopptid i den första halvleken (Sofie Svava). Det fick emellertid inte ned humöret pÄ LFC som fortsatte övertyga efter paus och i den 49:e minuten höll sig Mimmi Larsson framme igen nÀr hon nickade in bollen i mÄl efter ett inlÀgg med tillhörande duellspel i straffomrÄdet. PÄpassligt och vaket.

Och det kom mer frĂ„n Larsson. Mitt i halvleken vann LFC-anfallaren en duell till vĂ€nster pĂ„ offensiv planhalva och spelade sedan fram en framstormade Lina Hurtig som elegant prickade in 3–1 för LFC.

RosengÄrd agerade lÀnge som ett slaget lag, men bjöds in i matchen nÀr LFC-mÄlvakten Emma Holmgren svarade för en riktig blunder dÄ hon slÀppte in Sanne Troelsgaards lösa skott i den 83:e minuten. Bittert för Holmgren, som i övrigt storspelade mellan LFC-stolparna.

MĂ„let gav RosengĂ„rd ny energi och en kvittering kom ocksĂ„ i slutskedet nĂ€r Anna AnvegĂ„rd elegant lyfte in 3–3 bakom en chanslös Holmgren. Ytterligare ett mĂ„l hade resulterat i guldfest för skĂ„ningarna, men det oavgjorda resultatet stod sig matchtiden ut och nu fĂ„r RosengĂ„rd en ny chans att sĂ€kra SM-titeln i nĂ€sta omgĂ„ng mot Vittsjö. RosengĂ„rd har sex poĂ€ng ner till tvĂ„an Göteborg, med tvĂ„ omgĂ„ngar kvar att spela. Allt talar med andra ord för ett SM-guld för Malmölaget.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!