Ledberg avgjorde derbyt i andra perioden

Tabelltrea och med häng på andraplatsen. Ledberg är ett topplag att räkna med i division 1. "Vi kan bättre än så här", sa målskytten Dennis Svensson efter derbysegern mot FBC.

Dennis Svensson var inblandad i Ledbergs seger mot Linköping FBC.

Dennis Svensson var inblandad i Ledbergs seger mot Linköping FBC.

Foto: Anton Johansson

Innebandy2019-11-17 14:48

Ledberg hade inga större problem att ta tre poäng i sporthallen, 6-3 (2-0, 3-1, 1-2) slutade matchen i ett Linköpingsderby som bjöd på vare sig känslor eller dramatik.

– Tidig söndagmorgon, vet du, då kan det bli så här. Men vi hade bra koll på dom, sa Dennis Svensson.

När han satte 5-1 i slutskedet av den andra perioden blev uppförsbacken för brant för Linköping FBC, som ändå gjorde ett ärligt försök att komma tillbaka i tredje. SSL-bekantingen Adam Zetterström gjorde 2-5 i numerärt överläge och Emil Östlid 3-5 efter en frislagsvariant med knappt fyra minuter kvar, men mer än så blev det inte när försvarsstarka Ledberg höll ihop laget bra under de sista minuterna. Timmy Lindkvist kunde avgöra definitivt efter en vacker passning från Dennis Svensson.

Vad avgjorde till er fördel?

– Vi har bra kvalité på alla våra tre femmor. Idag fick vi dessutom bra stäm i alla formationerna, sa Dennis Svensson.

Ledberg var ett topplag redan förra säsongen i division 1 och siktar på att bli det även nu. I nuläget är det bara Åby och Hovshaga som är före i tabellen.

– Vi har börjat bra. Försvaret har fungerat bra hela hösten egentligen, däremot har vi lite kvar att jobba med i vårt anfallsspel. Vi kan bättre än så här, sa Dennis Svensson.

Målen, FBC: Anton Gröön, Adam Zetterström och Emil Östlid. Ledberg: Marcus Holmertz, Joacim Risberg, Robert Cheeseman, Rasmus Mäkinen, Dennis Svensson och Timmy Lindkvist. 

Publik: 243.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!