– Kul att vara med och bidra framåt också. Det händer inte så ofta, sa Lennartsson.

LFC-kaptenen log.

Efter blytunga förlusten i bortamötet med Vittsjö häromsistens var det viktigt med snabb revansch i hemmamötet med nykomlingen från Örebro. Och så blev det. Tippade topplaget tog tre nödvändiga poäng och gick därmed upp på andra plats efter ledande Rosengård.

Artikelbild

Det blev 4–1 (2–1) det var inget snack. Det kunde och borde ha varit mer.

– Skönt att komma tillbaka och visa att vi kan spela bra fotboll. Senast var det ingenting som stämde. Dåligt väder, dåligt underlag och dåligt spel. Men förhoppningsvis har vi klarat av den matchen nu, sa Emma Lennartsson.

Hon hade en sällsynt utdelning 2014 och svarade för inte mindre än fyra fullträffar.

Utöver det: tre allsvenska mål gjorda.

Artikelbild

Sedan 2013.

Så det var en rätt sällsynt syn när hon höll sig framme i straffområdet och tryckte in 3–1 efter en kvart i andra halvlek. Frågan är därmed om målkvoten för 2019 därmed redan är uppfylld.

– Haha, det vet jag inte. Jag tänker att någon mer hörna kanske man kan hålla sig framme på. Det är i sådana lägen som man får chansen att flytta upp, sa hon och skrattade.

– Men det viktigaste var att vi vann. Serien är jämn och det är många lag som kan plocka poäng, men klart att vi behöver vinna sådana här matcher och känna att vi är med på allvar redan innan VM. Det har vi alla som fokus.

27-åringen har gjort många allsvenska säsonger, men gör nu sin första som mittback. En av idrottens grovarbetare som sällan får plats i målprotokoll och liknande. Men alltid lojal, pålitlig och hårt jobbande. Under senaste åren allt mer ordinarie och numera också lagkapten efter Janni Arnth.

– Det finns fortfarande en del att förbättra, men det går framåt och jag tycker att vi jobbar på bra med hela laget. När det fungerar och vi kan vinna bollen högt upp i planen är mycket vunnet. Nu tyckte jag att vi hade kontroll nästan hela tiden, sa Emma Lennartsson.

Rätt så.

Stina Blackstenius spräckte nollan efter en målvaktsmiss modell XL redan efter två minuter och dominerade tillsammans med tvåmålsskytten Lina Hurtig som också hade mycket spring i benen. Örebro saknade motvapen till LFC:s offensiva kvartett. Det enda negativa där var att Kosovare Asllani bommade en straff. Igen.

– Blir nog byte av straffläggare till nästa gång, sa Olof Unogård, tränaren.