– Jättekul att få chansen igen. Förhoppningsvis får man göra debut och visa upp sig den här gången, sa hon.

Linköpings FC-backen, värvad från Hammarby under förra sommaren och SM-guldvinnare några månader senare, var från början inte uttagen till landslagsturnén i Sydafrika i vintras. Men så blev det en skada och förbundskapten Peter Gerhardsson kallade in Oscarsson som ersättare.

Nu väntar Algarve cup, Nilla Fisher lämnade återbud av familjeskäl och Gerhardsson slog en ny signal.

Artikelbild

Så på söndag är Anna Oscarsson en av fem svenska LFC-spelare som sätter sig på planet till betydligt varmare breddgrader i Portugal. Och med tanke på att fyra matcher ska avverkas kan hon den här gången säkerligen också räkna med speltid – och A-landslagsdebut på riktigt.

– Jag har varit med i olika landslag sedan jag var femton, så det är klart att det är jättehäftigt att ha gått hela vägen. Målet ett etablera sig i A-landslaget. Nu har jag varit med en gång tidigare, vet lite hur det fungerar och lärt känna spelare och ledare. Förhoppningsvis gör det att jag kan slappna av mer, sa Anna Oscarsson.

I onsdagens prestigefyllda och fysiska träningsmöte med tippade toppkonkurrenten Eskilstuna (1–0) var 21-åringen sedvanligt aktiv och med mycket spring i benen på högerkanten. LFC var det bättre laget och pigga inhopparen Tove Almqvist avgjorde med enda målet när hon omarkerad i straffområdet skickade in bollen efter Elin Landströms inlägg från vänster.

Då visade matchklockan på 81 minuter i rejäla kylan på Linköping arena.

– Skönt att vi fick ett mål till slut. Det tyckte jag att vi var värda. Vi hade rätt bra kontroll, men kom inte till så många farliga lägen. I andra halvlek blev det också mer osynkat med bolltapp och omställningar, sa Oscarsson.

Med mittfältsstjärnan Kosovare Asllani sjuk och med ett delvis nytt 3–4–3-system inledde LFC alldeles utmärkt med flyfotat passningsspel, men tappade lite fart och det skapades inte särskilt mycket chanser åt något håll.

Men Oscarsson gillade det taktiska testet.

– Det är spännande. Framförallt i första halvlek tyckte jag att jag kom högre upp i planen, var mycket delaktig i mycket och hamnade i många en mot en-lägen. Det gillar jag, sa hon och log.

Hemmalaget åkte också på dubbla fotskador redan före paus när både Lina Hurtig och Marija Banusic tvingades utgå. I skrivande stund är det oklart hur allvarligt och om Hurtigs landslagsdeltagande i Algarve cup kan vara i fara.

Båda åkte redan under onsdagen till Universitetssjukhuset för röntgen.

I Eskilstuna drabbades LFC-bekantingen Petra Johansson av en knäskada och skrek ut sin smärta.

Det var bara en träningsmatch, men med tanke på 0–6 (!) i allsvenska mötet i höstas ändå en skön revansch för LFC.

– Alltid bra att vinna. Vi vill utveckla oss och spela i ett ännu högre tempo för att nå målet med damfotboll i världsklass. När alla kommer hem från landslaget kan vi höja nivån ett snäpp till, sa Marcus Walfridson, tränaren.