LÄS OCKSÅ: LFC-målvakten gravid – de kan ersätta henne

SM-guld med Linköpings FC i höstas – sedan flyttade Mjölbytjejen till London för spel i engelska storklubben Chelsea.

Facit sedan dess?

Vinst i klassiska FA-cupen och i tisdags säkrad serieseger efter 2–0 i bortamötet med Bristol City.

– Det vore synd att klaga när man får uppleva allt det här, säger Jonna Andersson.

Någon skillnad på att vinna guld i Sverige och England?

– Bra fråga. Haha. Det är väl ungefär samma känsla, men lite annorlunda när jag varit här så kort tid. I Linköping hade jag varit så länge innan jag på riktigt fick vara med om en ligaseger. Nu tog vi "dubbeln", vilket gjorde det extra speciellt på det sättet.

När vi når henne per telefon är det lugnet efter känslostormen efter första guldfirandet i bussen på väg hem från Bristol. Det lär bli mer fest efter sista seriematchen mot Liverpool på söndag. Solen skiner över Cobham, strax utanför London, och tillsammans med Magdalena Eriksson är hon på väg ut på en runda golf.

– Vi fick tre dagar ledigt, så då får man passa på. Jag unnade mig sovmorgon och sen frukost på stan, säger hon och skrattar.

Snacka om att LFC-duon fått en drömstart på utlandskarriären. Eriksson flyttade till London redan förra sommaren, medan Andersson anslöt runt årsskiftet. Den sistnämnda fick till en början sitta en hel del på bänken, men har fått allt mer förtroende och på sistone tagit en ordinarie tröja på vänsterkanten.

Dessutom målskytt – inte bara häromdagen utan fem gånger om under våren.

– Mer än vad jag gjort på många år tidigare, säger hon.

Andersson hade fördelen att komma till en klubb där det redan tidigare fanns svenska spelare som hon kände väl. Hon trivs med både livet och liret och erkänner att det till och med gått bättre än vad hon hade vågat hoppas på.

– Jag visste att det var många bra spelare och att det skulle vara tufft att ta en plats. Jag gick in med inställningen att det kunde bli en eller ett par säsonger på bänken. Men nu har jag fått mer och mer förtroende och lär mig nya saker hela tiden, säger Jonna Andersson.

Nu är det alltså bara en match muck och sedan hem till Sverige några dagar senare. Därefter väntar landslagssamling i början av juni. Sedan är säsongen slut. Till slut.

– Det blir att hålla igång med egen träning inför landskamperna om jag nu kommer med dit.

Träna med LFC, kanske?

– Jag vet att Chelsea tidigare sagt nej till sådana lösningar, men jag ska ta upp det. Sedan vet jag inte heller hur LFC ställer sig.