LÄS MER:Backen tillbaka – hon saknas i LFC

– Det blir en kamp mot klockan, säger Olof Unogård, tränaren.

Klart är att Stephanie Labbé efter lördagens bortamöte med allsvenska jumbon Kalmar tillfälligt lämnar LFC för att vara med och ta Kanada till VM i Frankrike nästa år. Turneringen spelas i USA och Kanada tippas allmänt ta sig vidare.

Artikelbild

| Stephanie Labbé.

LFC har hela tiden varit medvetet om att Labbé ska iväg på landslagsuppdrag – och det stora bekymret är att Matilda Haglund samtidigt är knäskadad och därför inte varit aktuell för spel under den senaste tiden.

– Vi är ändå hoppfulla. Tanken är att Matilda ska stegra sin träning inom kort. Det är självklart att vi behöver ha henne med, säger Olof Unogård.

Förhoppningen är att målvakten ska vinna kampen mot klockan och kunna vara med i matcherna mot Kharkiv i Champions league, mot Piteå och Eskilstuna i allsvenskan och i en högst trolig första åttondelsfinal mot ännu okänt motstånd i Champions league.

Efter 6–1 att gå på är avancemanget så gott som redan klart.

Skulle inte Haglund hinna bli spelklar måste någon av talangfulla juniormålvakterna Julia Nyström eller Clara Ekstrand flyttas upp och helt oprövade i så tuffa sammanhang kastas rakt in i hetluften. Det är naturligtvis ett mycket stort steg och knappast rättvist mot någon.

Tipset för dagen: Nyström eller Ekstrand vaktar målet mot Kharkiv om en vecka – och sedan kan Haglund, som kommit tillbaka efter en långvarig korsbandsskada och gjorde det bra som förstakeeper under en period i våras, vara redo att ta över.

– Det pratades först om att det skulle vara en skada på menisken, men den verkar okej. Det är lite diffusa problem och hon får ont i vissa lägen, säger Unogård.

Att blixtsnabbt värva in någon kontraktslös målvakt är inte aktuellt.

– Nej, det är inte längre tillåtet, säger LFC-tränaren.