– Jag gillar verkligen Julias approach. Hon har tränat med oss en hel del och säger utan att tveka att hon är redo. Men klart att det blir en stor utmaning om det nu blir så, säger Olof Unogård, LFC-tränaren.

Förstakeepern Stephanie Labbé är på landslagsuppdrag med Kanada – och Matilda Haglund har just kommit tillbaka efter en knäskada. Hon spelade mot Kharkiv i onsdags, men fick på fredagsträningen en ny smäll på knäet.

Hon undersöktes under fredagen, men definitivt beslut om spel väntas tas under helgen.

– Vi avvaktar där, säger Unogård.

I övrigt är det skade- och sjukdomsfritt i LFC-truppen. Johanna Rasmussen, som varit borta på grund av personliga skäl, är tillbaka och tränade på fredagen. Det har varit en tuff månad med tätt matchande och efter Norrlandstrippen väntar allsvenskt uppehåll för landslagsspel.

Olof Unogård säger:

– Jag är oehört nöjd med hur vi hanterat allt som varit i september. Bra resultat och bra prestationer. Jag var lite orolig över hur vi skulle klara av det med vår tunna trupp, men vi har prickat rätt. Det är till och med många som säger att de fortfarande känner sig pigga och fräscha.

LÄS MER: Arnth: "Är sugen på att stanna"

Med fyra omgångar kvar närmar sig den allsvenska upplösningen. Skrällaget Piteå toppar på 39 poäng – med Rosengård (36) och Göteborg (35) strax där bakom. LFC är just nu femma på 31 poäng.

– Vi pratar inte om att vi måste ta si eller så många segrar för att nå hit eller dit. Vi siktar på att vinna varje gång och får se var vi hamnar efter det. Nu känns det som ett bra läge att möta Piteå. Vi har fem raka vinster, samtidigt som de visserligen fått med sig resultaten men presterat sådär.

– Ända sedan slutsignalen i onsdags har vi byggt upp för att den här matchen ska bli en rejäl sista urladdning efter den här månaden. Som ett slags crescendo, säger Unogård.

Vi sänder samtliga LFC:s seriematcher i allsvenskan under året. Ni ser matcherna direkt på bland annat på Corren.se och Klackspark.com.