– Förhoppningen är ändå att hon ska kunna vara med. Hon ska prova ut en skyddande mask och då brukar det fungera. Viktigast nu är det fortsatt inte blir några symtom på hjärnskakning, säger Olof Unogård, tränaren.

Det var i U23-landskampen mot Ryssland i måndags som olyckan var framme och efter en närkamp fick Angeldahl en fot eller ett knä i ansiktet. Det visade sig att hon drabbats av en fraktur på näsan, men landslagets medicinska team utesluter alltså inte spel redan på söndag.

– Vi får avvakta och se hur Filippa känner sig när hon kommer hem. Klart att vi gärna vill ha henne med, säger Unogård.

Efter två veckors landslagssamlingar och turneringar runt om i världen är det redan till helgen dags för den sista gruppspelsomgången i svenska cupen. LFC måste vinna bortamötet med Göteborg för att ta sig vidare.

Om allt går som det ska hinner man med en träning med full trupp (på lördag) innan dess.

– Det är inga optimala förutsättningar, men det är som det är. Det är ungefär samma läge för Göteborg. Det blir kul med en ren gruppfinal. Serien kommer först, men LFC:s historia med fem raka cupfinaler förpliktigar, säger tränaren.

Utöver Angeldahl räknar han med att få tillbaka samtliga landslagsspelare i bra skick, där dock Frida Maanum ännu inte är redo att starta. På hemmaplan är reservmålvakten Matilda Haglund nu klar för en bänkplats på söndag, medan Anna Oscarsson fortfarande är en bit från spel efter sin lårskada.

– Det går stadigt framåt och en magnetkameraundersökning visade att allt såg bra ut. Men det är inte aktuellt med spel redan nu, säger Olof Unogård.