Linköpings FC fick en tuff onsdagskväll i Manchester.

0–2-förlust i första Champions league-kvartsfinalen – efter en tidig utvisning på Lisa Lantz som till stora delar blev avgörande. Första hemmamålet kom på den efterföljande straffen och det andra strax efter paus.

Kosovare Asllani, som värvades tillbaka till Linköping från Manchester City förra sommaren, var tillsammans med Filippa Angeldahl den som försökte mest och bäst i LFC.

Men det var förgäves.

– Olyckligt med utvisningen och tvingas ha en spelare mindre i två tredjedelar av matchen. Det påverkade så klart matchbilden och gjorde att vi inte kunde komma lika offensivt som vi hade tänkt oss. Nu kom 1–0 på straff och 2–0 hade vi kunnat undvika. Det är inga omöjliga siffror att vända på.

Vad tyckte du om straffen?

– Jag har inte sett situationen, så jag kan inte bestämt säga om det är straff eller inte. Men om du vet att en spelare några sekunder innan fått ett gult kort. . . och sen dömer både straff och utvisning. Där tycker jag att domaren kunde vara mer smart. Inte minst i en sådan här match på högsta nivå. Vi får kolla på det i efterhand, men det kändes fel.

Vad måste göras för att vända i returen?

– Vi kommer att ha elva spelare på planen först och främst, sedan är det hemmaplan och konstgräs som de inte är vana vid. Om vi kan få ett 1–0-mål i första halvlek, och de blir lite frustrerade, då är det inte omöjligt. Det finns fortfarande allting att spela för

Artikelbild

Vad tyckte du om City?

– De spelade exakt som jag hade förväntat. Vi visste att City skulle dominera på sin hemmaplan och att vi behövde krympa ytor och låta dem spela utanför oss. Vi hade matchen där vi ville, men så hände det där med straffen och utvisningen.

– Det är svårt att få till något anfallsspel med bara tio spelare, sa Kosovare Asllani.

Ja, nu måste målen komma på Linköping arena i stället.

Annars är Champions league-äventyret över för den här gången.