Linköping FC spelar på lördagen sin första tävlingsmatch för säsongen, när de möter Jitex i gruppspelet av Svenska cupen. För Emma Lennartsson kommer matchen vara speciell, hon gör nämligen debut som säsongens kapten i LFC. Lennartsson är både glad och stolt över att vara kapten och anledningen till att varför just hon fick den rollen tror hon dels beror på hennes erfarenhet.

– Jag har varit längst i klubben av de som är här nu. Samtidigt är jag en spelartyp som alltid ger allt på planen. Jag är kanske inte den mest tekniska men jag går alltid ut och kämpar och gör mitt allra bästa i 90 minuter. Jag tror de är bra egenskaper en kapten borde ha, säger Emma Lennartsson som också provade på rollen förra säsongen – just i cupen.

– Att vara det hela tiden tror jag bara kommer bli kul.

Den hårt jobbande mittfältaren tror inte att den här säsongen kommer vara annorlunda bara för att hon har en kaptensbindel runt sin arm.

– Förutom att man hälsar på domarna och att man ibland får välja sidan på domarens mynt, säger Lennartson och skrattar till.

Har du någon favorit-sida som du kommer välja på myntet?

–Haha, nej faktiskt inte. Jag får nog kolla upp lite statistik på det där så ja vet vad jag ska välja.

LFC ställs under lördagens match i Svenska cupen mot Jitex, ett lag som Emma Lennartsson inte mött innan.

– Det ska bli riktigt kul att få spela matcher som betyder något. Det gäller för oss att sätta tempot i matchen direkt och inte låta de komma in i den, säger årets LFC-kapten.

LFC:s tränare Olof Unogård ser även han fram emot lördagens match.

– Det känns jättekul att komma igång med tävlingsmatcher. Vi har förberett oss så gott vi kan och hoppas självklart på en vinst, säger Olof Unogård

LFC:s anfallsstjärna Stina Blackstenius kommer missa matchen. Nyförvärvet från franska Montpellier har nämligen en känning som gör att måldrottningen kommer vila.