746 personer kom och fick se Eskilstuna United vinna med 1–0 (0–0) efter mål på hörna av Sonia Okobi.

– Jag är jättebesviken. Vi är tillräckligt bra och skapar tillräckligt många chanser. Det hade varit rättvist med en poäng och snudd på kunde vi ha vunnit. Vi har bra kontroll, men saknar det lilla extra, kommenterar LFC-tränaren Olof Unogård.

En spelare som lyste lite extra var 17-åriga målvakten Julia Nyström, vald till matchens lirare i hemmalaget.

– Aldrig roligt med en förlust, men en bra insats av oss ändå. Det är småsaker som gör det, säger Nyström.

En varm brittsommarlördag var det på Linköping arena och publiken kunde knäppa upp jackorna och rentav sitta i t-shirt och se ett av länets bästa fotbollslag. Härligt det i mitten av oktober.

LFC svarade på planen med att vara det något bättre laget i första halvlek, lite bättre än mittenkollegan i allsvenskan Eskilstuna United.

Frida Maanum, strikern vi minns från Kharkiv, fick chansen från start bredvid Kosovare Asllani och norskan var direkt inblandad i ett par läckerheter, fina kombinationer med exempelvis Lina Hurtig som nu placerats på vänsterkanten.

Artikelbild

| Julia Nyström konstaterar att Eskilstuna United jublar och gjort mål, det mål som blev matchavgörande. 17-åriga Nyström gjorde annars en bra match och blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

Även Eskilstuna hade chanser, men då räddade Julia Nyström, målvakten som agerande förtroendeingivande längst bak.

Farligast före paus var det egentligen på två nickar åt vardera hållet. Kosovare Asllani nickskarvade från nära håll, men då reflexräddade Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg.

Artikelbild

| LFC:s forward Kosovare Asllani var nära några gånger i lördagens match hemma mot Eskilstuna United, men blev mållös.

Den andra nicken stod också LFC för, men den kunde resulterat i Eskilstunaledning då Lina Hurtigs skarvning på inlägg från en bortaspelare gick precis utanför egen stolpe. Nära självmål var det.

I andra halvlek hade Kosovare Asllani en inledande halvchans innan matchens stora chans kom, i en spelvändning för Eskilstuna. Julia Nyström räddade först ett skott från Mimmi Larsson och sedan sköt Felicia Karlsson klockrent i stolpen på returen.

På hörna kort senare kunde Eskilstuna ändå göra 1–0 genom Sonia Okobi.

Nyström var nöjd med sin insats i matchen, men inte med agerandet på hörnan.

– Jag skulle gått mot bollen där på hörnan, det känner jag själv, säger hon.

LFC flyttade efter det upp spelet för att nå kvittering, och in kom spelklara nyförvärvet Dajan Hashemi. Men LFC hade svårt att skapa de riktigt farliga lägena, det blev mest lyftningar in i ett straffområde med väldigt mycket folk.

Eskilstuna var lite vassare och hade på nytt ett bra skott, som Julia Nyström räddade rappt.

Med kvarten kvar fick LFC ett farligt frisparksläge, men där sköt inte Filippa Angeldahl bättre än att Emelie Lundberg kunde rädda.

Det blev inget mer mål och förlust för hemmalaget.

Närmast är det nu spel i Champions league för LFC, första åttondelsfinalen av två mot Paris Saint-Germain spelas på Linköpings arena på onsdag.

Då lär det bli åka av i ännu högre tempo för Linköpingslaget.

När det gäller laget och truppen till PSG-mötet är det målvakten Matilda Haglund, som har knäproblem, som kan bli aktuell. Stephanie Labbé är fortfarande på andra sidan Atlanten och spelar nordamerikanska mästerskapen för Kanada.

– Jag jobbar för att kunna spela på onsdag och hoppas träna på måndag. Men jag vet inte om det håller, sade Matilda Haglund på pressläktaren under matchen mot Eskilstuna.

Julia Nyström, som i januari flyttade från Vetlanda för att börja på fotbollsgymnasium i Linköping och startade året i tvåan hos Malmslätt, är redo om det behövs.

– Det är bara att ta vara på chanserna som man får. Jag njuter av det så mycket jag kan, säger 17-åringen som nu spelat två allsvenska matcher och kan få gå in i Champions league.