– Hon har nyss fyllt 18, så man får skynda långsamt. Men det är en väldigt spännande och målmedveten spelare för framtiden som kan bli riktigt, riktigt bra, säger LFC-tränaren Kim Björkegren.

Allsvenska serieledaren har verkligen agerat under det transferfönster som stängde i fredags. På måndagsmorgonen kunde Corren avslöja att även norska landslagsmittfältaren Frida Leonhardsen Maanum var klar för klubben – och senare under dagen kom bekräftelsen.

Enligt Correns uppgifter jagades hon av ett flertal större klubbar runt om i Europa, men valet föll på LFC.

– Jag glädjer mig mycket åt att komma till Linköping. Det är ett bra lag med många bra spelare. Det ska bli skoj att komma igång att träna med laget, säger hon till klubbens hemsida.

Frida Leonhardsen Maanum anses vara den största damtalangen i Norge och har redan slagit sig in i förre LFC-tränaren Martin Sjögrens landslag. Bra spelförståelse, teknisk skicklig och med stark fysik, men behöver främst förbättra det defensiva spelet. I spelstilen inte helt olik en viss Pernille Harder när hon kom till Linköping från Danmark 2012.

Hon debuterade i A-landslaget mot Frankrike strax före EM-slutspelet – och fick även en startplats i premiären mot Nederländerna på sin 18-årsdag. Liksom bland andra Wolfsburgstjärnan Caroline Graham Hansen är hon fostrad i talangfabriken Lyn, men kommer närmast från Stabaek.

– Vi hoppas och tror att hon ska utvecklas ytterligare här, säger Björkegren, som var på plats och såg henne spela under EM.

Leonhardsen Maanum gör sin första träning med LFC på tisdagen – och om alla papper hinner bli klara kan hon göra debut i allsvenska nystarten mot Örebro på fredag. Av allt att döma får hon slåss med Tove Almqvist och Emma Lennartsson om en mittfältsplats bredvid givna Claudia Neto och Kosovare Asllani.

Om den sistnämnda, som efter övergången från Manchester City presenterades i förra veckan, spelar redan i tisdagskvällens östgötacupfinal mot IFK Norrköping är osäkert.

– Hon har haft några stressiga dagar med resa till Machester tur och retur, så vi får se hur känner sig när vi tränar på förmiddagen, säger Kim Björkegren.

Klart är att Matilda Haglund får chansen i målet och att Cajsa Andersson vilas helt i cupfinalen. Saknas gör också skadade duon Janni Arnth och sena nyförvärvet Anna Oscarsson.

Utöver Maanum, Asllani och Oscarsson har LFC under sommaren även värvat Nicoline Sörensen, en av Danmarks största framtidsnamn.