Det svängde och var anfallsglatt när KIF Örebro och LFC satte allsvensk slutpunkt på Behrn Arena. 

Stina Blackstenius dubbel och Mimmi Larsson såg till att det blev en bra avslutning för LFC som vann med 3–1.

– Vi kom hit lite skadeskjutna och kände inte att vi kunde ställa upp med den elva som vi ville, det blev ett extremt offensivt balanserat lag. Det syntes. Spelmässigt var vi bra framåt men det var lite väl dragit bakåt emellanåt, summerar Olof Unogård efter slutsignalen.

 

LFC-tränaren räknade till fyra ramträffar i första halvlek men det var 0–0 när lagen klev av konstgräset  för halvtidsvila.

Stina Blackstenius fick betalt för sitt hårda jobb när hon rullade in ledningsmålet men LFC hann knappt jubla färdigt innan Örebros vassa amerikanska Heather Williams kvitterade.

Tid mellan målen: Två minuter. 

Artikelbild

| Olof Unogård.

Mimmi Larsson, strålande i matchen, svarade med att dra dit 2–1 tre minuter efter hemmalagets mål och Stina Blackstenius andra med tolv minuter kvar knäckte Örebro.

LFC packade med sig tre poäng hem och blir femma. 

– Credd till spelarna som visar en bra inställning. Det var en tidsfråga innan vi skulle få utdelning. Skönt att vi kunde ta den här femteplatsen, det är mycket bättre än att komma sexa eller sjua, menar LFC-tränaren.

 

Som droppade en intressant statusuppdatering vad gäller lagbygget inför nästa år.  

– Förberedelserna är igång och vi har kommit en bit på väg. Vi hoppas kunna presentera första nyförvärvet i nästa vecka. Vi kommer snart veta mer om förlängningar och vilka som försvinner, säger Olof Unogård.'

Och betonar att det är viktigt att ligga i framkant med att forma truppen.

– Av två anledningar. Dels är det lite för många kontrakt som går ut tycker jag. Det gäller att säkra upp så tidigt som möjligt så det blir lugn och ro i båten. Sedan börjar det här med transfercirkusen allt tidigare i och med att fler klubbar blir proffsigare och är tidigt ute med att sätta trupperna.

Unogård själv har kontrakt även över nästa år och är inställd på att fullfölja det.

– Jag vill vara kvar. Jag har inga andra planer, säger han. 

LFC kommer att fortsätta träna i ett par veckor till innan truppen får ledigt en vecka.