LÄS MER: Tung smäll för LFC: "Är bittert"

Den danska stjärnan får stanna hemma och missar bortamötet med WFC Kharkiv på onsdag på grund av smällen hon fick i allsvenskan mot Göteborg i lördags. Arnth fick en armbåge i pannan och såret är limmat och omplåstrat, men det är hjärnskakningen som gör att hon inte kan spela.

– Janni får vila huvudet nu. Hon har haft två hjärnskakningar tidigare. Hoppas att hon kan spela på söndag, säger LFC-tränaren Olof Unogård.

Artikelbild

| Med limmad panna och efter en lättare hjärnskakning bestämdes det på måndagen att Janni Arnth får stanna hemma från LFC:s Ukrainaäventyr. Arnth siktar på spel mot Rosengård på söndag i stället.

– Jag måste vara försiktig, vill inte riskera att få en smäll till, säger Janni själv.

Beslutet togs ett par timmar före den naturgrästräning LFC hade på Stångebro på måndagseftermiddagen. Arnth var där på cykel en stund och var besviken att hon inte kan åka med.

– Jag har sett fram emot den här matchen länge. Det är en spännande period att spela nu och det är klart att det är tråkigt att inte kunna spela, säger danskan.

LFC hade Linn Bogren på mittbackspositionen i andra halvlek mot Göteborg och det kan bli hon som spelar mittback även mot Kharkiv på onsdag.

– Linn gjorde det hyfsat och hon är vår plan A, säger Olof Unogård.

LFC reste till Arlanda på måndagskvällen, för att ta morgonflyget till Warszawa på tisdagen och därifrån vidare till Ukraina. På tisdagskvällen tränar laget på matcharenan Metalist stadium, herr-EM-arena 2012.

LFC åker med 17 spelare, när Arnth inte kan följa med, och sex ledare.

Förutom Arnth är inte heller Dajan Hashemi, inte spelklar, med och inte heller Wilma Thörnqvist och Elin Landström som båda är skadade.

– Det blir mycket naturgräs nu i september. Skillnaden blir i försvarsspelet, att det tar lite längre tid att komma in i press, menar Olof Unogård.

WFC Kharkiv heter också Zhytlobud och har vunnit ukrainska ligan sju år i rad. Ett år vann klubbens andralag. Laget har en handfull ukrainska landslagsspelare.

Kharkiv fick kvala in till Champions league och tog där tre segrar och vann gruppen. Det blev 3–1 mot rumänska Cluj, 5–2 mot walesiska Cardiff och 8–0 mot Birkirkara från Malta.

– Jag har sett två av matcherna och ska se den tredje också innan vi möter dem. De har ett tydligt sätt att spela och vi behöver hålla uppsikt på några spelare. Som lag ska vi vara bättre, säger LFC:s tränare.

– Jag känner till några spelare från det ukrainska landslaget och de här lagen är alltid taggade inför såna här matcher, säger Janni Arnth.

Något ni är oroliga för inför resan?

– Maten är ju alltid ett lotteri. Men vi har själva tagit fram en meny till hotellet. Så får vi hoppas att den levereras på ett bra sätt, så som vi är vana att få den, säger Olof Unogård.