LFC inledde modigt, med en högt stående backlinje, på bortaplan. Det var också Stina Blackstenius som skulle vara den första att vara nära att spräcka målnollan. Anfallarens nick från nära håll smet dock precis över målvakten Loes Guerts kryssribba.

Istället var det Göteborgs landslagsstjärna Elin Rubensson som skulle träffa krysset några minuter senare. Detta på en frispark, rakt framifrån, från lite drygt 20 meter. Emma Holmgren sträckte sig efter bollen – men drömmålet var ett faktum.

Trots att LFC i långa stunder förde spelet och skrapade fram ytterligare två stora möjligheter när Blackstenius respektive Mimmi Larsson sköt utanför i fritt läge, så var det 1–0 till Göteborg i paus.

Artikelbild

Hemmalaget skulle också spela upp sig när Julia Zigiotti Olme fick ett kanonläge helt fri med Holmgren. LFC-målvakten kom dock ut och lyckades på något sätt stressa Göteborgsspelaren till att snubbla på bollen, istället för att få till ett avslut.

LFC tackade och tog emot och när Stina Blackstenius äntligen fick nicka in målet till 1–1 var det mesta av momentumet på LFC:s sida.

Allra närmast var det när Blackstenius (vem annars?) nickade i ribban och Mimmi Larsson, på returen, smått osannolikt lyfte bollen över ribban istället för in i mål.

Några fler mål skulle det dock inte bli och känslan var att det var två missnöjda lag som vandrade av planen.