LÄS MER: Storklubbar ute efter LFC-aren

Säsongen är över för Linköpings FC – och det kommer garanterat att hända saker med truppen hos den allsvenska seriefemman. Men någon flytt utomlands för mittfältaren Filippa Angeldahl – som LFC inför säsongen värvade från Hammarby där hon 2017 valdes till seriens mest värdefulla spelare – blir det inte. Tankarna på en flytt utomlands har funnits i kretsen kring spelaren som tagit klivet in i Peter Gerhardssons A-landslag under 2018.

Och enligt välunderrättade källor har såväl Paris Saint Germain och Manchester City visat stort intresse för mittfältsstjärnan.

Artikelbild

– Det stämmer att flera stora klubbar utomlands, och i Sverige, vill ha henne och det fanns en möjlighet för Filippa att lämna gratis – senast 31 oktober. Hon övervägde också en flytt utomlands, pengarna är ju på en helt annan nivå där, säger agenten Michael Kallbäck, till Sporten.

Men trots den uppvaktningen blir hon alltså LFC trogen. I och med att varken klubben eller spelaren – efter gemensamma diskussioner – sa upp 1+1-årskontraktet under oktober gäller det till och med 31 december 2019.

Michael Kallbäck förklarar varför Filippa Angeldahl bestämt sig för att nobba de europeiska storklubbarna, och en avsevärd löneförhöjning, för att stanna i Linköping.

– VM i Frankrike nästa år är hennes stora mål och en trygg miljö där hon vet vad hon får känns bäst för henne att utvecklas i med det i sikte. LFC:s framtid känns spännande, det är en bra klubb och nu har den hittat en riktigt bra tränare. Det är ett moget beslut av Filippa, säger Michael Kallbäck.

Artikelbild

Agenten Michael Kallbäck, här med Julia Spetsmark, representerar även LFC:s Filippa Angeldal.

Själv har den offensiva mittfältaren – med sju allsvenska mål under säsongen – hållit låg profil i snacket om sin framtid.

– Jag tar inte hand om de frågorna. Jag har bara fokuserat på Linköping och gjort det så bra som möjligt här. Så det är ingenting jag tänkt på. Det får du prata med min agent om, sa hon så sent som i onsdags kväll efter 2–3-förlusten mot PSG i den andra åttondelsfinalen av Champions League.

Där var hon på nytt en av de främsta LFC-arna.

– Det kändes bra för mig under matchen. Jag hittade upp med några bra passningar och hittade bra ytor. Framför allt kändes det bra i första halvlek, sa Filippa Angeldahl som nu blir en av de viktigaste spelarna i laget även 2019.

Michael Kallbäck är även agent för 17-åriga danska supertalangen Dajan Hashemi, som i somras skrev ett flerårskontrakt med Linköpings FC och var en av Europas mest jagade talanger.