Efter debaclet mot Vittsjö i förra omgången var det viktigt med en bra start för Linköpings FC i mötet med Örebro. Det kunde knappast ha börjat bättre. Klockan hade inte tickat mer än en dryg minut innan Stina Blackstenius löpte på en djupledsboll. Örebros målvakt Danielle Rice var klart först in i situationen, men sparkade bara luft och plötsligt låg bollen och det öppna målet framför LFC:s landslagsforward.

– Det var bara att lägga in den, konstaterade Stina Blackstenius och log.

LFC fick en gruvlig revansch efter förlusten senast och var överlägset hemma på Linköping arena.

Artikelbild

– Klart att vi var besvikna efter Vittsjömatchen, varje poäng i den här serien kommer bli viktig. Det var en svår match med en dålig plan och mycket regn. Nu ska vi inte skylla på det, men här hemma fick vi ett bättre bolltempo och gjorde en klart starkare prestation, sa Stina Blackstenius.

Vadstenatjejen har sedan återkomsten vuxit allt mer in i LFC-kostymen och gjorde nu en mycket bra insats på topp med ständiga djupledslöpningar som oroade Örebros backlinje. Samtidigt agerade hon också framspelare flera gånger och satte både Lina Hurtig och Mimmi Larsson i farliga lägen.

– För egen del handlar det bara om att få mycket speltid och att hitta en så bra form fram till VM, sa Stina Blackstenius.

Samarbetet med övriga offensiva spelare som Lina Hurtig och Kosovare Asllani fungerade också bra.

– Klart att det är viktigt att det fungerar mellan oss, men hela laget är viktigt.