– Vilka jag vill möta nu? Äh, skit samma. Jag vet inte vilka andra som är vidare. Vi får ta det som kommer till oss. Det spelar ingen roll, sa Janni Arnth.

Kaptenen såg belåten ut.

LFC var storfavorit i sextondelsfinalen mot cypriotiska Apollon Ladies FC från Limassol – och tog sig som väntat vidare utan problem. Inför 1 402 åskådare på Linköping arena blev det seger med 3–0 (1–0).

Artikelbild

| Janni Arnth LFC

– Så klart att det var viktigt att gå vidare. Annars skulle det ha varit. . . inte bra. Vi hade pressen på oss, sa Arnth.

Det är tätt med matcher, det är Champions league och det är allsvensk guldstrid. Är det svårt att hålla fokus?

– Personligen tycker jag inte det. Det enda vi kan göra är att hela tiden ta en sak i taget och fokusera på det som vi kan göra någonting åt. Vi pratar mycket om det som lag och som grupp. Det gör att vi kan hantera det bättre.

 

Artikelbild

LFC hade 1–0 med sig från första matchen på Cypern och dubblade ledningen när Arnth redan efter tio minuter spräckte nollan på Jonna Anderssons hörna. Hemmalaget var i överläge och hade koll även om det tog tid innan avgörandet kom när Lina Hurtig blev tvåmålsskytt på några minuter i andra halvlek.

Därmed väntar åttondelsfinal i början av november. Med onsdagens resultat är det i skrivande stund oklart om LFC blir fortsatt seedat eller vid måndagens lottning riskerar att ställas mot toppklubbar som Lyon, Wolfsburg och Barcelona.

Artikelbild

– Bortsett från en trött start i andra halvlek, jag vet inte varför, tyckte jag att vi spelade riktigt bra, sa Kim Björkegren, tränaren.

Fortsättningen?

– Den här omgången hade vi kravet på oss att vi skulle klara och vi vann tydligt med 4–0 över två matcher. Det tycker jag är bra. Oavsett vilka som väntar nästa gång vet vi att det kommer att bli ännu tuffare motstånd.

 

Närmast väntar dock allsvenskt hemmamöte med Kristianstad och sedan landslagssamling. För Janni Arnth och Danmark är det prestigemöte med Sverige i Göteborg nästa fredag.

Om det nu blir någon match.

De danska EM-silvermedaljörerna strejkade i början av september och en träningsmatch mot Nederländerna ställdes in. Parterna lyckades nå en tillfällig överenskommelse så att VM-kvalpremiären mot Ungern kunde spelas.

Men konflikten är fortfarande inte löst.

Ärendet är känsligt, men Arnth säger:

– Vi måste ha ett avtal först, men vi tror att det blir match. Förhandlingar pågår just nu och förhoppningsvis kommer det att gå framåt.

Hur mycket påverkas du av ovissheten?

– Ingenting. Du bestämmer själv hur mycket du påverkas. Det är inget som jag lägger någon energi på just nu, sa Janni Arnth.