"Det är ändå nio viktiga poäng kvar"

På söndag kan LFC förstöra festen i Malmö. Fast Emma Holmgren tänker inte så. "Bara att vi ska ta tre poäng", säger målvakten.

Emma Holmgren har gjort en stark LFC-säsong.

Emma Holmgren har gjort en stark LFC-säsong.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-10-12 10:00

Inte många spelare i Linköping FC kan sägas ha gjort en stabil och genomgående stark säsong. Men Emma Holmgren har gjort det.

Utan tvekan lagets bästa spelare under 2019 – och nyligen inkallad till A-landslaget inför EM-kvalet mot Slovakien (7–0).

– Jättekul att få chansen. Jag hann hem en timme efter U23-lägret i Stockholm innan telefonen ringde, så det var bara att åka igen. Väskan var ju redan packad. Klart att det blir en extra boost att se att det finns andra som tycker att jag är bra. Det gör att du blir ännu mer laddad för att träna och spela, säger hon.

Efter den svaga perioden har LFC hamnat i ingenmansland i tabellen, utan chans på topplacering. Samtidigt kan söndagsmotståndaren Rosengård säkra SM-guldet – och om Göteborg tappar poäng mot Piteå på lördagen är det klart redan då.

Men ord som festförstörare är inget som Emma Holmgren vill ta i sin mun.

– Vi har inte längre SM-guld eller Champions league att spela för, men det är ändå nio viktiga poäng kvar. Tyvärr har vi totalt sett under säsongen inte kommit upp till den nivå som vi vill göra. Det blir en besvikelse, säger 22-åringen som inför säsongen värvades från Hammarby.

Din egen säsong?

– Det känns bra. Jag tycker att jag har utvecklats och tagit steg hela tiden.

Hur mår kroppen?

– Man märker att det har varit ett tufft schema och en lång höst. Det börjar kännas i vissa kroppsdelar, men några matcher till ska vi allt se till att orka.

Skadedrabbade Nilla Fischer tränade inte med laget på fredagen och är inte aktuell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!