– Det är vad det är. Det är bara att bita i det sura äpplet i dag, göra en analys imorgon och sedan börja fokusera på nästa match, säger LFC-målvakten Matilda Haglund efter att ha släppt in 1–2-målet i matchens sista minut.

Det var annars en jämn match – men där Piteå hade vassast lägen i den första halvleken. Då klev Hagström fram i målet och gjorde ett par bra räddningar som fick LFC att vara kvar i matchen.

– Det började med att de fick till ett bra avslut i de första minuterna. Det kändes bra att börja så – men det är ju skit samma nu, säger Haglund.

Artikelbild
Vad är det som händer i andra när de kvitterar och sedan får in segermålet?

– Vi tappar bollen mer och får inte riktigt fast den i deras andra yta. Det blir därför bolltapp centralt medan de trycker på, säger Haglund och fortsätter:

– Vi snackade om att vi skulle försöka hitta in bollar på "Kosse" (Kosovare Asllani). De öppnade en stor yta mellan backlinjen och mittfältet. Vi skulle helt enkelt fortsätta att göra det. Men vårt bolltapp förstörde det. Piteå ligger helt enkelt på och får stolpe in.

Trots en tung förlust gjorde Haglund en stabil insats sett över hela matchen. Och hon är glad över att hon fått chansen i allsvenskan efter bedskedet att Hilda Carlén är gravid.

Artikelbild

– Det är kul att jag fått chansen på den här grunden – eftersom det är på grund av att Hilda (Carlén) är gravid och inte skadad eller något sånt. Det känns ändå bra. Jag har haft henne som en bra förebild under försäsongen och i början av säsongen. Hon har fått mig att lugna ner mig och lärt mig väldigt mycket. Hon är även kvar nu och hjälper mig med vissa bitar. Sedan är det klart att det mentalt har varit lite annorlunda. Det är ett steg upp mot vad jag är van vid, säger Haglund.

I det andra målet fanns ju en bekanting med, Cajsa Andersson, hur kändes det att möta henne?
Artikelbild

– Det var jättespeciellt. Vi har ju tränat ihop här sedan hon kom första gången och jag har följt hennes resa. Det är verkligen jätteroligt. Hon gör också en riktigt bra match. Det är kul att se, men det är jättekonstigt att hon stod på andra sidan. Men så är det ju, säger Haglund och skrattar till.

Vad säger du om tabelläget just nu?
Artikelbild

– Piteå är elva poäng före oss nu – men det är många matcher kvar. Det är klart att det är en bit upp, men det är en höst kvar också och våren är inte färdig än. Vi har fortfarande en chans. Men det är klart att det blir tufft... det blir tufft.