Efter olyckliga långtidsskadan på Matilda Haglund – borta resten av säsongen på grund av avslitet korsband i knäet – har LFC varit på jakt efter en ersättare. Siktet har varit inställt på att låna in Kristin Hammarström, som slutade hösten 2013 men som under förra säsongen gjorde ett inhopp som reservkeeper i Göteborg. Nu var tanken en liknande roll i Linköping, men efter att frågan diskuterats i förbundets tävlingsnämnd blev det det nobben.

– Vi anser inte att det finns tillräckliga skäl för att ge dispens, säger Gerhard Sager, ordförande i nämnden, till Corren.

För att få värva när övergångsfönstret är stängt krävs att spelaren tidigare varit aktiv i sin jakt att hitta en ny klubb, men av olika anledningar inte lyckats. Detsamma gäller för IFK Norrköping som vill värva norske Kenneth Udjus som ersättare för David Mitov Nilsson. Där väntar nämnden på kompletterande uppgifter och inget beslut är taget.

LFC-tränaren Martin Sjögren till Corren:

– Jag hade väl befarat att vi skulle få nej. Samtidigt kan jag tycka att det är lite speciellt för just målvakter som är en så utsatt position.

Har ni någon plan B?

– Nja, det kan jag inte säga. Det är inte lätt att hitta några spelare i det här läget.

LFC:s plan var att använda sig av Kristin Hammarström om Cajsa Andersson skulle bli skadad eller avstängd. Tills vidare kommer F19-lagets Jessica Lennström att fortsätta att vikariera som andramålvakt. Troligen får allsvenska topplaget nu vänta med att värva tills transferfönstret öppnar senare i sommar.

Kristin Hammarström avslutade sin landslagskarriär med EM på hemmaplan 2013 och har gjort 29 A-landskamper.