Var det guldrycket vi fick se när LFC krigade ner Vittsjö på hemmaplan? Det är inte omöjligt, men också långt ifrån säkert med 18 poäng kvar att spela om. Fast söndagen började i alla fall på bästa tänkbara sett för serieledaren när Rosengård överraskande spelade 2–2 mot jumbon KIF Örebro.

– Jag tror både jag och spelarna var mer nervösa när vi tittade på den matchen än vad vi sedan var i vår egen. Det var inget vi hade förväntat oss, men det är bara och tacka och ta emot för sådana bjudningar, konstaterade LFC-tränaren Kim Björkegren.

Som vanligt handlar det ju dock om att göra det egna jobbet och vinna sina egna matcher för att få någon som helst utväxling av andras poängtapp. Och det var ingen klang och jubel-föreställning som publiken bjöds på till en början. LFC startade förvisso piggt men så mycket mer än någon halvchans hit och dit blev det inte i den första halvleken. Detta trots att hemmalaget hade ett spel- och bollinnehav av modell större. För dagen utmärkta högerbacken Anna Oskarsson var närmast när hennes långskott snuddade stolproten efter dryga halvtimmen.

Artikelbild

– Vi pratade om att komma ut bättre till den andra halvleken. Vi kände att vi hade full kontroll men att det kanske blev lite stillastående stundtals, fortsatte Kim.

Och en bättre start på den andra halvleken än Lina Hurtigs vältimade nick på mittbacken Maja Kildemoes inlägg efter 3 minuter var svår att önska sig.

– Inlägget var perfekt så det var bara att sätta dit pannan. Ett väldigt snyggt mål om jag får säga det själv, säger Hurtig, som är inne i ett bra stim.

Hyllad av nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson efter VM-kvalmatchen mot Kroatien senast, assist mot Rosengård innan det och nu matchvinnare.

– Fantastiskt roligt att se Lina spela fotboll just nu. Tidigare har hon haft stora skadeproblem och i Umeå fick hon spela även när hon inte var hundra. Här har vi haft lyxen att kunna vila henne ibland och det har nog en del i hennes höstform, fyllde tränaren i.

Just vila spelare är något som LFC lär få göra när laget nu går in ett hektiskt spelschema med match borta mot Djurgården nästa helg, och sedan direkt avresa till Cypern för match mot Apollon Ladies i Champions League.

– Och efter det har vi ny allsvensk match följt av en cupmatch i Svenska Cupen. Men det är så det ska vara den här tiden på säsongen. Då har man gjort något rätt, avslutar Kim Björkegren.