Samtidigt som Anders Bengtson och Magnus Ahlsén avgick från styrelsen klev Borgensbergs tränare Ibrahim Beganovic och Maria Hagström in med nytt blod i ÖFF:s styrelse.

– Jag brinner fortfarande för utvecklingen av fotbollen, speciellt dam- och flickfotbollen. Jag såg en möjlighet i och med det som presenterades och jobbet de gör. Jag tror att jag kan bidra med de bitarna jag lärt mig under min livstid både som spelare, ledare och i rollen som klubbdirektör, säger Maria Hagström.

Vad specifikt känner du att du kan bidra med?

– Jag har insyn i ganska många av de frågorna som finns. Nu har jag jobbat med elit men har ändå haft ett nära samarbete med de lokala klubbarna. Sen gäller det även dialogen med Svenska fotbollsförbundet och det som händer där. Jag har kunskapen och möjligheten att kunna driva lite frågor. Sedan är det inte helt klart vad som blir min del i det hela, men dam- och flickfotboll är ju det jag kan bäst, säger Hagström.

Är det något speciellt du vill förändra eller förbättra i styrelsen?

– De gör ett bra jobb i dag. Jag är inte insatt i alla delar än och vet inte riktigt hur allt ser ut. Men jag tror att man alltid kan bli bättre på jämställdhetsfrågorna. Det gäller att få in fler tjejer och mer kvinnliga ledare.

Därmed utökas också förbundsstyrelsen med ytterligare en kvinna.

– Det var säkert en tanke att få in tjejer men även när det gäller det åldermässiga. Det är bra att det föryngras lite, säger Hagström.

För övrigt valdes Sven-Inge Arnell om som ordförande. Årets ekonomiska resultat för ÖFF blev ett överskott på 71 000 kronor.