Strax före jul gjorde LFC klart med Marcus Walfridson som ny huvudtränare efter Kim Björkegren. Nu står det klart att Walfridson får 26-årige Joel Bäckström vid sin sida den kommande säsongen. Bäckström kommer närmast från Jönköping Södra.

"Jag är väldigt glad att vi fick vårt första val som assisterande tränare och är övertygad om att vi kommer jobba bra tillsammans med att utveckla LFC”, säger tränaren Marcus Walfridson i ett pressmeddelande.

Joel Bäckström har tränat juniorlag på killsidan i Jönköping Södra, innan dess var han verksam i IFK Norrköping. LFC:s första prio var annars att hitta en assisterande tränare som spelat damfotboll på elitnivå, men det fanns ingen lämplig kandidat.

Joel Bäckström säger i pressmeddelandet:

”Jag är glad och tacksam över att få möjligheten vara en del av Linköpings FC. Jag ser fram emot en stimulerande miljö med ambitiösa spelare och ledare. Uppdraget som assisterande tränare inspirerar mig eftersom jag får chansen att jobba med spelarnas individuella utveckling. Jag kommer att jobba med analys av träningar och matcher för att ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas.”