Det var i måndags som fotbollsbomben slog ned i Linköping. Efter fyra och ett halvt år lämnar Martin Sjögren tränarjobbet i LFC för att ta över som förbundskapten för Norges damlandslag.

Jakten efter ersättare till mästarlaget pågår och enligt uppgifter till Corren är Jonas Eidevall ett av de namn som diskuteras i LFC-ledningen. 33-åringen, som 2013 tog SM-guld med det som då hette LDB Malmö och utsågs till årets damtränare på fotbollsgalan, står under kontrakt med Helsingborg. Men efter överraskande allsvenska degraderingen behöver förra storklubben organisera om, spara pengar och anpassa kostymen för spel i superettan.

Då är det oklart vad som händer med Eidevall, som under den gångna säsongen funnits med i organisationen kring A-laget som en av avgående tränaren Henrik Larssons närmaste medhjälpare.

Han säger:

– Jag vill inte kommentera eventuellt intresse eller säga något om olika klubbar. Det jag har att förhålla mig till är att jag står under kontrakt med Helsingborg och har ett anställningsavtal som löper över nästa år också. Blir det någon ändring där är det något som kommer att kommuniceras ut.

Vad är tanken att du ska få för roll?

– Vad rollen skulle vara till nästa säsong är inte definierat, säger Eidevall.

33-åringen, bosatt i Lund, lämnade Malmö/Rosengård under sommaren 2014 för att bli assisterande tränare till Jack Majgaard Jensen i Lyngby i danska andraligan. Resultaten uteblev dock, paret fick lämna sina uppdrag i förtid – och Majgaard Jensen tog över jobbet som tränare i Rosengård.

Nu kan det bli så att duon under 2017 får tampas om det damallsvenska guldet i varsitt lag.

LFC:s klubbdirektör Maria Hagström säger om tränarjakten:

– Det finns intressanta namn. Arbetet pågår och vi har en kravprofil som vi jobbar efter. Vi kommer att göra det noggrannt utan att hasta fram något.