På lördagskvällen riktas fotbollsvärldens blickar mot Paris där grupperna till dam-VM i Frankrike ska lottas. I svenska lagledningen återfinns Magnus Wikman, som tog LFC till SM-guld 2009 – och i den norska Martin Sjögren och Anders Jacobsson, som upprepade samma bedrift 2016. När seedningsgrupperna nu presenterats står det helt klart att de nordiska deltagarna inte kan hamna i samma grupp.

Ni ser det själva i faktarutan här intill.

Japan, Brasilien och Nederländerna är tre andra nationer som Sverige inte kan få möta. Frågan är vilket lag från den första seedningsgruppen med USA, Tyskland, England, Frankrike, Kanada och Australien som vore bäst att slippa?

– Ja, det är ju både USA och Tyskland. Tyskland kommer från en lite sämre period även om man kommit lite på rätsida igen med tränarbytet. Men sen har vi ju haft svårt mot Tyskland, så jag skulle ju gärna undvika dem även om det kan finnas tuffare lag på pappret, säger Hanna Marklund, fotbollsexpert på TV4, som däremot gärna ser att Kanada eller Australien hamnar på Sveriges lott.

Det finns för övrigt ytterligare en före detta LFC-tränare med i mästerskapet: Jörgen Petersson som är assisterande förbundskapten till Thomas Dennerby i Nigeria.

Av nuvarande spelare i Linköpings FC har flera chansen att få spela VM. Fyra LFC-are – Anna Oscarsson, Kosovare Asllani, Lina Hurtig och nyförvärvet Mimmi Larsson – finns med till Sveriges första landslagssamling på andra sidan nyår. Lägg därtill att Nilla Fischer ansluter till klubben efter VM. Frida Maanum har också en given plats i den norska truppen. (Corren-TT)