KRÖNIKA Linköping FC:s Kim Björkegren blir alltså inte årets tränare på damsidan. Förstår ni det orimliga i det? LFC:s succétränare som ledde laget till SM-guld, nio poäng före storfavoriten Rosengård. Han, som orutinerad på den här nivån, såg världsspelare som Pernille Harder, Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius försvinna ut i Europa och inte ersättas med samma kraft. Han som trots det tagit laget till kvartsfinal i Champions league och fått det nya LFC att fungera som en väloljad maskin under en hel säsong.

Det tyckte fotbollsgalans jury inte var tillräckligt för att blir årets tränare. Det blev istället Kristianstads Elisabeth Gunnarsdottir, som lotsade skåningarna till en femteplats i tabellen. Säkert en bra prestation, men i jämförelse med vad Kim Björkegren åstadkommit i LFC....en fis i rymden. En piss i havet.

Vi skrek på skandal redan förra året när dåvarande guldtränaren Martin Sjögren nobbades till förmån för Piteås Stellan Carlsson. Vad ska vi då ta till för kraftuttryck nu? Förslag kan mejlas till mig, själv är jag mållös.