– Det viktigaste är att vi vinner, men det är alltid skönt att göra mål, säger Rasmussen.

Jumbon IFK Kalmar gick på knäna i en match där hemmalagets offensiv radade upp målchanser. LFC:s Rasmussen visade inte bara att målskyttet var tillbaka, hon serverade också Natasha Dowie till hennes första mål för dagen – efter endast tre minuter. Både det andra och tredje målet stod Rasmussen själv för. Det första av dem kom efter en fin framspelning av sin danska kollega Leonardsen Maanum då hon kunde pricka in bollen i öppet mål. Det andra efter ett skott som målvakten inte lyckades styra bort med fingertopparna. Efter 60 minuter fick hon dock kliva av.

– Knät mår bra, jag mår bra – känner dock att jag inte kan spela 90 minuter än. Jag räknar med att vara tillbaka fullt efter uppehållet, säger tvåmålsskytten.

LFC fortsatte och kunde i den 88:e minuten fastslå slutresultatet till 8-0 (!). Nu har LFC skapat sig ett bra läge för att hänga med i toppen och ligger endast fyra poäng bakom serieledande Piteå.

– Vi har en match kvar innan uppehållet. Vi kan inte styra över hur det går för andra lag. Vi har hittat ett bra spel i de senaste matcherna och det är det vi ska fokusera på, säger Rasmussen.

LFC spelar sin sista match innan sommaruppehållet på söndag då man gästar Eskilstuna United. Det är ännu ett lag under nedflyttningsstrecket – vinst är något som krävs för att hänga på tabelltoppen.