Motalatjejen Frida Elofsson tog nästa steg i karriären när hon i höstas lämnade Borens IK och division 2 för allsvenska Linköping FC.

Och där verkar den 16-åriga fotbollstalangen redan ha imponerat på tränarstaben. För när LFC på onsdag möter Eskilstuna united i en träningsmatch så får Frida göra debut i A-laget.

– Häftigt verkligen. Det är ju en milstolpe i karriären att få göra det och något man har gått och tänkt på men inte trott på. I alla fall inte så här här tidigt. Jag skrev ju på i november så jag har ju inte varit här så länge. Så jag blev lite överraskad av att bli uttagen, säger Frida som sedan hon kom till LFC har tränat med F19-laget.

– Bara det har ju varit en temposkillnad mot hur det var i Boren. Så det här kommer ju bli ett steg till. Så det kommer bli tufft om jag nu får någon speltid, säger Frida som berättar att hon fram till nu inte gjort något träningspass med LFC:s A-trupp.

– Det blir första passet jag gör med dem i dag så det ska bli roligt. Men deras ledare har varit och tittat på oss i F19-laget när vi har tränat, säger Frida som ser fram emot att på onsdagskvällen springa in på Linköping arena och pricka av den där milstolpen i karriären.

Men hon medger att det redan är lite mer pirrigt än vanligt inför en match.

– Jag är väldigt nervös. Men jag kan bara göra mitt bästa så får vi se hur det går, säger hon.