LFC har hittat sin ersättare till Sofia Lundgren. Amerikanska Katie Fraine hade flera anbud men valde efter moget övervägande att stanna i Sverige.

Från Mallbacken, som rasade ur allsvenskan, till LFC, som siktar på att vinna densamma till nästa säsong. Katie Fraine har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2015.

Martin Sjögren säger:

– Vi hade fyra målvakter på vår lista och Katie var förstavalet. Hon har gjort två väldigt bra år i Mallbacken, har en bra karaktär och en styrka i sitt luftspel som gör att vi kan spela ett något annorlunda försvarsspel.

Hade ni några svenska målvakter på er lista?

– Nej.

Det är ingen hemlighet att den svenska damfotbollen brottas med grava målvaktsproblem. Av landslagets tre alternativ under de senaste åren finns idag bara ett (Hedvig Lindahl) kvar. Sofia Lundgren är ryggskadad och Kristin Hammarström har lagt av.

Före tiden i Mallbacken har Fraine – som ansluter till Linköping strax efter årsskiftet – representerat Atlanta Beat samt University of Florida.

– När jag funderade över mina alternativ kom jag fram till att LFC var den klubb som ger mig bäst förutsättningar att fortsätta utvecklas som spelare. Jag ser fram emot att vara med på resan, säger hon till klubbens hemsida.

Läs mer i lördagens Corren.