LÄS MER: Krönika: "Jag blev livrädd"

Nu är frågan hur både hon och laget kommer att klara sig utan varandra.

– Jag både tror och hoppas att laget kan fortsätta på den inslagna väg som man nu kommit in i och då att den nye tränaren kan fortsätta i Jensens lyckosamma filosofi, säger Dowie och menar att laget har stor chans att bli en het titelkandidat.

Det var ett övertygande spel som LFC visade upp mot jumbon IFK Kalmar och det var solklart att det fanns en stor glädje på planen.

– Idag var det så roligt. Det är inte ofta man kan njuta av fotbollsmatcher som idag och det gäller att bara insupa atmosfären och känslan av att allt flyter, fortsätter Dowie om kvällens uppvisning.

Hur hennes framtid ser ut är fortfarande oklart. Men nu väntar en tid av återhämtning.

– Det är dock lite svårt i och med att min form är så god just nu, men jag tror det är viktigt för mig, både fysiskt och mentalt att koppla av ett tag, säger Dowie.

Artikelbild

Hon fortsätter:

– Jag ser dock inte detta som ett definitivt farväl utan mer som ett hej då för ett tag.

Artikelbild

Efter både Piteås och Rosengårds oväntade poängtapp de senaste omgångarna har LFC nu, trots en tuff och poängmässigt skral vår, chansen att närma sig tabelltoppen på riktigt.

– Jag lämnar LFC med en fin bild av både klubben och ledningen och kommer heja på så gott jag kan hemifrån Australien, berättar Dowie.

Artikelbild

Efter kommande match borta mot Eskilstuna väntar ett sommaruppehåll för LFC innan höstsäsongen och slutspurten av allsvenskan tar vid. Trots att poängproduktionen äntligen börjat ta fart för LFC igen finns bevisligen ett antal frågetecken inför höstsäsongen. Då främst i hur laget kommer att hantera att både tränaren Henrik Jensen och just målsprutan Natasha Dowie lämnar.

Dowie byttes ut i den 74:e minuten till förmån för Tove Almqvist och det var med pigga ben som Almqvist tog sig an rollen som Dowies ersättare. För LFC bådar detta förhoppningsvis mycket gott. Åskådarna på Linköpings Arena, där majoriteten nyss sett Sverige spela sig vidare till kvartsfinal i fotbolls-VM, fick i och med LFC:s vinst och Almqvists pigga inhopp ännu fler saker att glädjas åt denna fotbollstisdag.