LÄS MER: Målkalas när LFC krossade jumbon

Jag ansåg helt enkelt att hon inte var tillräckligt bra för att ta klivet in i allsvenskan. Den första tanken var att LFC verkligen behövde prioritera att få in en ersättare snabbt, för annars skulle det aldrig gå. Ni vet när man också envist ställt in sig på att ens första reaktion stämmer och man hela tiden sitter och letar efter fel och brister på någon för att bekräfta sin första tanka. Men min första reaktion har fortfarande inte blivit bekräftad. De riktigt stora misstagen har inte kommit och jag har insett att hon växer in i rollen mer och mer för varje match. Till slut fick jag se mig själv besegrad och helt enkelt ge upp mitt felsökande.

Istället måste jag säga att det är otroligt kul att Haglund tog chansen när hon fick den. Hon blir bättre och bättre för varje match och har även utvecklat sitt snack och ledarskap i målet på en väldigt kort tid. Sedan kanske hon inte fick ta fram sina bästa egenskaper mot ett bottenlag som Kalmar. Men i matcher likt dessa är det extra viktig som målvakt att hålla sig skärpt och fortsätta styra laget. Med det sagt. Fasen vad kul det är att se henne ta chansen när hon fått den – och även levererar över förväntan.

Matchen då?

Kalmar backade hem ordentligt och satte pressen först på egen planhalva. Det är lätt att bli överambitiös mot ett lag som ligger i botten – vilket LFC hade tendenser till i första halvlek. Farliga sidledespass och individuella misstag syntes lite då och då. Mot ett bättre motstånd hade det straffat sig. Men nu var det Kalmar med tre poäng som stod för motståndet och därför blev det aldrig spännande. LFC vann överlägset utan större ansträngning. Resultatet 8-0 säger väl det mesta.