För tre dagar sedan blev Hanna Bennison, 17, och Jessica Samuelsson, 27, svenska mästare med klubblaget Rosengård. Nu belönas de med varsin plats i landslagstruppen som ska möta världsmästarnationen USA i Ohio – Sveriges sista landskamp för året, natten mot den 8 november svensk tid.

För tonåriga mittfältaren Bennison, kan det bli A-landslagsdebut. Förra LFC-backen Jessica Samuelsson har som bekant varit med förr, men inte spelat i Blågult sedan skadan i träningsmatchen mot England för ett drygt ett år sedan.

– Oerhört skönt att ha Jessica tillbaka i landslagsmiljö. Med sina prestationer i Rosengård har hon visat hon är tillbaka, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

 

LFC-duon Stina Blackstenius och Lina Hurtig får också följa med till USA, medan klubbkompisen Mimmi Larsson fortfarande står utanför. Detsamma gäller skadade mittbacksklippan Nilla Fischer. Jämfört med EM-kvalet nyligen tillkommer fem spelare: utöver ovannämnda Samuelsson och Bennison är det Julia Karlernäs, Pauline Hammarlund och debutanten Michelle De Jongh.

Wolfsburgs anfallsstjärna Fridolina Rolfö är på nytt skadad och inte med. (Corren-TT)