LÄS MER: Så var matchen minut för minut

– Vi hade ju som mål att gå till semi-final så det här känns väldigt surt just nu, säger en besviken Mimmi Larsson efter söndagens cupförlust mot den allsvenska guldkonkurrenten Göteborg.

En tuff, jämn och intensiv första halvlek följdes upp av en andra där LFC föll igenom och flera gånger tvingades släppa förbi Göteborgs storstjärna Elin Rubensson. Genom Rubenssons driv kom Göteborg till fler lägen och slutligen också till segern och ett välförtjänt cupavancemang.

– Supertungt, men jag tycker vi gör mycket bra i den första. Sen i andra när vi tvingas byta ut Frida (Maanum) så ändras förutsättningarna i och med våra positionsbyten, säger LFC:s tränare Olof Unogård och fortsätter:

– Vi faller ur ramen för ofta i andra och ofta så gör vi Göteborg bättre vilket är väldigt bekymmersamt. Bytet på Frida Maanum var planerat sedan tidigare men gav Göteborg ett stort övertag på mittfältet.

– Även om vi gör byten så får vi inte gå ifrån det vi kommit överens om och det vi tränat på. När det bara är elva individer som springer runt på plan så funkar det inte. Vi måste lära oss hålla ihop laget matchen igenom.

Mimmi Larsson stod för fina prestationer i Algarve Cup förra veckan, men kunde inte komma till sin rätt i dagens match:

– Formen är där, men jag var inte så delaktig idag i och med att spelet hamnade mest på vänstersidan. Idag spelade jag också i en annan roll än gentemot i Algarve men jag känner mig pigg och har bra självförtroende och det ska jag ta med mig inför fortsättningen.

Hon fortsätter:

– Vi måste få jobba på nu och få analysera vad som kan förbättras så att vi är redo för allsvenskan.

Cupäventyret är alltså slut för den här gången och nu väntar ett par veckor innan nästa landslagsuppehåll och därefter den allsvenska premiären.

– Landslagsuppehållen kommer för ofta, nu är det återigen bara tre veckor som vi har på oss att träna ihop laget innan serien sedan drar igång, påpekar en kritisk Unogård.

LFC:s nyförvärv spelade i ärvda tröjor från föregående år men utöver det så menar Unogård att nyförvärven har kommit in bra i laget.

– Det är pinsamt för oss som klubb att vi inte lyckats prestera ett nytt matchställ än, men spelarna har kommit in bra i gruppen och nu behöver de bara tid att synkas in i vårt spel.

Nästa träningsmatch för LFC är mot Kungsbacka den 24:e mars. Därefter landslagsuppehåll och sedan är faktiskt allsvenskan igång. Då gäller det att LFC är redo att stå emot toppkonkurrenterna bättre än vad laget gjorde idag.