LFC förstörde guldfest – Larsson visade vägen

Mimmi Larsson visade vägen offensivt när LFC förstörde guldfesten för Rosengård. "Hon och Emma Holmgren sticker ut genom lysande individuella prestationer", säger LFC-tränaren Olof Unogård efter 3–3-matchen.

Jubel. LFC hade inget att spela om. Men att förstöra en guldfest är aldrig fel.

Jubel. LFC hade inget att spela om. Men att förstöra en guldfest är aldrig fel.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2019-10-13 19:26

Linköping FC var nära på att göra den spännande toppstriden ännu mer spännande. Med ett briljant spel i drygt 80 minuter var det Linköpingslaget som höll i taktpinnen och gick upp i en 3–1-ledning. Det såg länge ut som Emma Holmgren i LFC-målet skulle göra en näst intill perfekt match med fina räddningar och ett lugn i sitt spel. Men vid 2–3-målet släppte hon in en alldeles för lätt boll som också gjorde att Rosengård kom tillbaka in i matchen. 

– Det är klart att det är tungt att släppa in det andra målet trots att jag gjort ett par bra räddningar innan. Det är alltid tungt, säger Emma Holmgren. 

Så du har svårt att se det du gjorde bra på grund av 2–3-målet? 

– Det är klart jag är nöjd med vissa delar av matchen och vissa inte, säger Holmgren. 

I slutminuterna kom även 3–3 och hemmalaget fick hopp om att få fira guldet redan under söndagskvällen. Resultatet höll sig dock och därmed är inte seriesegern helt klar ännu då det skiljer sex poäng mellan Göteborg och Rosengård med sex poäng kvar att spela om. Dock har Rosengård elva bollars bättre målskillnad och kan näst intill redan ses som seriesegrare. 

– Vi ville visa för oss, för alla som var här och de hemma i tv-sofforna hur bra vi kan vara. Framför allt är det skönt att vi skjuter upp deras guldfirande så de inte fick fira i ansiktet på oss. Jag är ruggigt stolt över spelarna trots att vi inte får med oss alla tre poäng, säger LFC-tränaren Olof Unogård. 

Hur viktigt är det just att firandet inte skedde i ansiktet på er? 

– Jag tror det var otroligt viktigt för känslan i de två matcherna som är kvar. Utmaningen för oss är också att träffa rätt när motståndet inte är lika eggande som Rosengård. Vi fick mycket gratis i dag med tanke på rivaliteten och med mycket publik. Vi måste komma upp i den här arbetsinsatsen när det är mindre namnkunnigt motstånd och inte lika sexiga förutsättningar, säger Unogård. 

Sporten försökte få en kommentar av Mimmi Larsson efter matchen, men då hon hade huvudvärk avböjde hon. Under matchens gång fick hon en smäll mot huvudet men fortsatte spela. Efter matchen kände hon sig dock lite omtumlad enligt Unogård. 

– Det kändes bra så att hon kunde spela på, men strax innan bytet började hon känna sig yr. Då ville vi inte ta några risker. Men nu mår hon bra, säger han. 

Mimmi Larsson och Stina Blackstenius firar ett mål tillsammans.
Mimmi Larsson och Stina Blackstenius firar ett mål tillsammans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!