När Peter Gerhardsson på måndagen presenterade truppen till traditionsfyllda träningsturneringen, som avgörs i Portugal 25 februari–6 mars, fanns som väntat LFC-kvartetten Kosovare Asllani, Lina Hurtig, Stina Blackstenius och Mimmi Larsson bland de uttagna namnen.

Däremot saknas backen Anna Oscarsson, som ännu inte kommit igång fullt ut med träningen efter sin fotskada. Filippa Angeldahl, som kom in sent vid senaste landslagssamlingen, finns inte med den här gången och får nöja sig med spel i U23-landslaget.

Som vanligt finns det också gott om ytterligare LFC-bekantingar med till Algarve. Däribland Nilla Fischer, som ansluter till klubben i sommar, och Mjölbytjejen Jonna Andersson som numera återfinns i engelska Chelsea. Fridolina Rolfö saknas.

– Vi bedömer att hon behöver mer speltid. Det är en spelare som vi vill ha med framöver. Hon har haft lite skadeproblem men spelade 30 minuter i går (söndag), så vi hoppas att hon till matcherna mot Tyskland och Österrike ska vara i bra slag, säger Peter Gerhardsson på presskonferensen.

VM-truppen tas ut 16 maj och en dryg vecka senare är det samling i Båstad. I Algarve väntar tre matcher: Schweiz, Portugal och en placeringsmatch.

– Vi spelar tätt de två första matcherna vilket innebär att vi kommer använda många spelare, i stort sett hela truppen. Sen öppnar den längre perioden fram mot placeringsmatchen upp möjligheterna till att vi kan titta på lite olika alternativ hur vi vill spela i den matchen, säger Gerhardsson.