Det var över 350 barn som intog Linköping Arena för att träna tillsammans med LFC-tjejerna i över en timma. Efter deras träning intog ytterligare cirka 320 barn Arenan med något äldre ungdomar. Ansvarig för eventet i år var LFC:s Jonna Andersson.

– Det är roligt. Jag gillar att anta nya utmaningar. Förra året var det fullbokat då med, säger Andersson.

Syftet med kvällen är att stärka fadderakademin som LFC har.

Artikelbild

| Maia Marry Hultman med bollkontroll.

– Vi brukar åka ut till flicklag och det är väldigt stort och eftertraktat. Vi vill göra något för alla tjejer och inte bara för de som bor i Linköping. Det är folk från Motala, Mjölby och Mantorp som är här. Vi vill helt enkelt göra något för alla under en och samma kväll. Det har varit väldigt lyckat så det kommer vi nog att fortsätta med.

Men alla har inte fått plats under kvällen. Det var över 200 barn som inte fick plats.

– Det är så stort så att vi till och med har fått säga nej till lag. Det är positivt men samtidigt tråkigt att inte alla kan få vara med under en och samma kväll. Men det kommer ett nytt LFC night till hösten.

Ett gäng som tyckte kvällen var superbra var tjejerna från Grebo.

Artikelbild

| Grebos tjejer tyckte LFC night var superkul.

– Det är roligt att träffa spelarna och se vad dem gör på sina träningar. De spelarna som har samma nummer som en själv är roliga att träffa, sa tjejerna i mun på varandra.

På LFC night fanns framtidens fotbollsspelare - men kanske också tränare. LFC:s Tove Almqvist visade ett stort engagemang i rollen som coach.

Artikelbild

| Ansvarig var Jonna Andersson.

– Jag tycker det är jätteroligt och speciellt när det är små tjejer. De ställer frågor och man märker att de tycker det är kul att vara här. Jag har tränat lite tidigare på en skola och tycker det är roligt. Efter jag avslutat min fotbollskarriär är det inte omöjligt att jag fortsätter som tränare. Jag tycker det är roligt att lära ut, säger hon.