Det är världens största läskedrycksföretag, Coca-Cola, som knutit upp 29-åringen. Hon blir ambassadör för företaget under en tvåårsperiod med start den 1 januari 2019 och samarbetet gäller för samtliga produkter och varumärken som företaget säljer i Sverige. Samarbetet med Asllani är det första personavtal inom fotboll man signerar i Sverige.

– Det känns väldigt spännande att inleda ett samarbete med ett företag som satsar så stort på fotboll, speciellt inför kommande VM. Vi delar våra ambitioner för fotbollen och har samma värderingar. Det är på tiden att statusen för oss damfotbollsspelare höjs till den nivå vi förtjänar och det är fantastiskt kul att få jobba mot ett mer jämställt fotbollssverige där alla värderas lika tillsammans, säger Kosovare Asllani i ett pressmeddelande.

Att kunna kopplas samman med profilen som slåss mot fotbollsvärldens pampar och orättvisorna inom sporten, och spelaren som nästa år kan passera 100 A-landskamper, är stort även för Coca-Cola.

– Att få inleda ett samarbete med en världsstjärna av denna dignitet är en stor ära för oss. Asllani är inte bara en högt presterande fotbollsspelare, hon har också tydliga värderingar där vi förenas i vår syn på mångfald och allas lika värde. Vi kommer att inleda många fina och bra initiativ inom fotbollen, på såväl landslags- som gräsrotsnivå, framöver och vi är väldigt stolta över att Asllani kommer att vara en del av det, säger Olivia Enquist, marknadschef på företaget, i pressmeddelandet.