Damfotbollen är på frammarsch och på flera håll satsas det betydligt mer än tidigare på damlagen. Det leder i sin tur till att landslagen blir bättre för flera nationer, det menar Kosovare Asllani som märker av att Sverige får kämpa allt hårdare för att hävda sig i de stora mästerskapen.

– Många ligor blir bättre för att damlagen får resurser från sina herrlag, och det är det som är receptet för att bygga upp damfotbollen, säger Asllani till Expressen och utvecklar:

– Jag säger inte att man ska ge alla pengar eller ens hälften av allt man har till damerna, men jag tror att man kan samarbeta på ett bättre sätt än vad man gör nu.

Asllani trycker på att det inte enbart bör handla om pengar. En sak som att det delas med sig av faciliteter och personer kan betyda mycket. Hon lyfter IFK Göteborg och Malmö FF som svenska klubbar som skulle kunna slå ihop sig med de damallsvenska lagen i sina respektive städer och samarbeta bättre.

Sverige har mycket att lära av hur herrlagen gör utomlands, anser Kosovare.

– Jag har sett det själv i PSG och Manchester City. Vi snackar så klart om stora klubbar men där hjälper man varandra med alla de här bitarna och i de länderna för de verkligen sin damfotboll framåt. Men i Sverige är vi alldeles för dåliga och drar hellre tillbaka den i tiden än framåt, säger hon till Expressen.