LFC kom med både A- och U 19-spelare till kvartsfinalen mot Lindö i Danske Banks damcup.

Maja Ödman var säker bonusstraffskytt tre gånger om för division 2-laget från Norrköping. Det innebar 3–1-ledning för hemmalaget efter halvtimmen spelad.

LFC reducerade i 33:e minuten och länge såg det ut som om Lindö skulle gå till pausvila i ledning, men i halvlekens sista sekunder fick Nellie Törngren in bollen. Alltså oavgjort efter halva matchen.

Artikelbild

– Tre bonusstraffar gjorde att det blev spänning. Efter ett tag visade vi ändå tidvis stor klasskillnad, vi hade bollen mer men Lindö gjorde det också bra. Vi skapade chanser, så det var ju egentligen bara en tidsfråga innan vi skulle få utdelning. Vi borde kanske ha gjort fler mål men totalt sett är vi ändå nöjda med prestationen, sa LFC-tränaren Marcus Walfridson.

Samtidigt som mörkret bäddade in arenan tog LFC ledningen för första gången i matchen. Emma Lennartsson fixade 4–3 till gästerna i 52:a minuten. Marija Banusic gjorde 5–3 i mitten av halvleken, men Maja Ödman satte sitt fjärde mål och skapde ny spänning, men det blev 5–4 till LFC, som i semifinalen får möta vinnaren mellan Motala och Eneby.