Förutsättningarna var inte optimala, för något av lagen. Algarve Cup spelades kort inpå matchen och en rad spelare från både LFC och Rosengård hade då representerat sina landslag i turneringen.

Trots det var det relativt stjärnfyllda startelvor som ställde upp på Malmö IP. Och när vårsolen gick i moln lagom till avspark var det LFC:s spel som sedan värmde mest.

Redan i den åttonde minuten kunde LFC ta ledningen. Nyförvärvet Maja Kildemoes spelade då fram till ett annat nyförvärv, Lina Hurtig, som ensam med målvakten rullade bollen in i mål. En stund senare kom bud på fler mål, bland annat när Marija Banusic fyrade av en välplacerad frispark som var några graders skruv ifrån att gå i krysset.

Rosengård i sin tur skapade näst intill ingenting under hela den första halvleken, men ändå var det bara med en ömtålig 1–0-ledning som gästerna gick in i halvtidsvila.

– Första halvlek var perfekt utförd utifrån förutsättningarna. Försvaret fungerade extremt bra, sa LFC-tränaren Kim Björkegren och framhävde mittbackslåset med Magdalena Eriksson och Maja Kildemoes.

Men det övertygande bortaspelet avtog en aning ju längre matchen led. Andra halvlek kom att präglas av spelarbyten i överflöd, som sig bör i en träningsmatch, och LFC föll ifrån sitt fokuserade spel efter hand.

Med mindre än tio minuter kunde därför Marta springa isär hela LFC-försvaret och kvittera till 1–1. Rosengårds kanske första riktiga målchans i matchen, men det räckte för ett oavgjort resultat i slutändan.

Inget som stör Björkegren.

– Resultat i sig har ingen betydelse mer än att vi är fortsatt obesegrade under försäsongen, vilket vi vill fortsätta vara fram till det att allsvenskan börjar, säger han.

– Annars är jag väldigt, väldigt nöjd med vår insats. Som helhet var det vår bästa match hittills i år. Vi har ändå tio nya spelare i laget och ett gäng spelare som har lämnat, så det är klart att det tar tid innan allt sitter. Men det här var definitivt ett steg i rätt riktning.

Det faktum att den imponerande insatsen kom mot just Rosengård är inte helt oviktigt. Många tror, som vanligt, att kampen om guldet kommer att stå mellan de två lagen. Och efter de senaste årens dueller är det alltid ett prestigemöte när de möts.

– Ja, så är det. Vi ska vara i toppen båda två, och Rosengård är ännu större favoriter än vad vi är. Men jag tycker att vi visade här att vi helt klart har en chans mot dem. Men det visste vi även på förhand, säger Kim Björkegren.

lfc