Sverige hade precis tagit sig vidare i VM och fotbollsfesten låg i luften. Även på Linköping Arena duggade Sverigetröjorna tätt på läktaren. Men här var det jumbon Kalmar som stod för LFC:s motstånd, vilket gjorde att LFC-fansen hade förhoppning om ett riktigt målkalas.

Och det fick de.

Det första målet kom redan efter tre minuter med ett inspel från vänsterkanten som Natasha Dowie nickade in. Det var sedan Johanna Rasmussen som fick trycka in sitt första mål sedan hon kom tillbaka från långtidsskada. Och inte var hon nöjd där. Några minuter senare kom hon in i målområdet på nytt och gjorde även 3–0. Målkalaset var inte slut på långa vägar. Innan halvtidsvilan klev Anna Oscarsson fram med 4–0-målet, och matchen kändes redan avgjord.

Målproduktionen fortsatte även i andra halvlek där Natasha Dowie tryckte in både 5–0 och 6–0. Kosovare Asllani satte 7–0 och snart därefter kom även 8–0 av Frida Leonardsen Maanum. Det var i princip spel mot ett mål och storsegern var ett faktum.

Därmed avslutar Natasha Dowie sin tid i LFC med ett hattrick medan Johanna Rasmussen fick göra två mål efter en lång tid med skada.

Snipp snapp snut så var tisdagens fotbollssaga slut.

Kuriosa: Matchen blev aldrig riktigt spännande utan det mest händelserika var vattenspridaren som välte på planen i halvtid där strålen hamnade rakt upp mot läkaren och blötte ner publiken.