När Jensen tog över efter Marcus Walfridson var det en mindre kris i LFC. De regerande svenska mästarna hade börjat svagt och guldchanserna såg ut att försvinna redan i början av serien. Sen tog Jensen över och den negativa trenden började vända. Nu ligger istället LFC fyra poäng efter tabellettan Piteå och kan ta upp kampen om guldet på nytt.

– Det var som jag sa för fyra veckor sedan. Vi koncentrerar oss inte så mycket på tabellen... och det var då vi började vinna fotbollsmatcher också. Det går bra i LFC nu och vi är ett av de lagen som är på väg i rätt riktning. Tjejerna ska lyftas för hur de kämpat i två och en halv månad. Det har varit en fantastisk process och resa. Nu har vi en match kvar tillsammans och då ska vi göra en minst lika bra prestation som mot Kalmar, säger Jensen efter storsegern.

Kan man kalla det Jensen-effekten?

– Nej, det kan man inte. Tjejerna ska ha all beröm för det här. Det är inte jag som har spelat utan det är de som gjort det. De har varit bra på att ta in idéerna jag kommit med. Det är ingen Jensen-effekt utan vi har en grupp av spelare som är professionella och som samtidigt är riktigt duktiga fotbollsspelare.

KosovareAsllani har varit ute i media och sagt att du är en av de bästa tränarna hon haft. Hur känns det nu när du har en match kvar?

– Det är såklart det känns bra. Men det som betyder något för mig är att vi har en grupp spelare som jobbat fantastiskt bra. Jag har varit väldigt glad över att få vara med det här laget. Ännu gladare än vad jag trodde när jag tog uppdraget. Det känns lite tungt att jag ska lämna efter nästa match, det måste jag erkänna. Jag är väldigt glad för tjejerna här, avslutar Jensen samtidigt som han kollar ut mot spelarklungan med en tom blick.