Mållöst efter en första halvlek där LFC hade kontroll och dominerade bollinnehavet. Det var dock hemmalaget Växjö som kom till de farligaste chanserna i inledningen. I andra halvlek var det till slut Växjö som fick utdelning då de under fem, för LFC olycksaliga, minuter punkterade matchen med två mål.

– Vi var så pass bra de första 45 att jag tycker vi ska kunna döda matchen innan vi gör våra byten och innan de lyckas peta in två bollar, säger LFC-tränaren och fortsätter:

– Det är individuella misstag som ligger bakom bägge målen, men vi får inte bli kvar i den förklaringen utan som lag måste vi kunna avgöra innan.

Innan matchen handlade en hel del om LFC:s nyförvärv Stina Blackstenius och Julia Ashley och Unogård menar att de gjorde en bra match men att de samtidigt behöver mer tid.

– Individuellt skötte de sig bra, men för att få tajmingen synkad måste de spela mer med sina lagkamrater.

En tung förlust för LFC men Unogård väljer ändå att se positivt på försäsongen som nu snart är över.

– Det känns som att spelarna är inne på vår idé och jag tycker vi ligger i fas enligt planeringen. Det känns som det finns förutsättningar för en bra säsong. Nu gäller det bara att dra så mycket lärdomar vi kan av den här förlusten, avslutar Unogård.

Nästa match för LFC är mot Göteborg i Svenska Cupen den 10 mars. Den spelas dock efter att flera av spelarna varit iväg på landslagsturneringen Algarve Cup.