På åtta försök har Linköping endast tappat poäng mot Piteå en gång. Men i söndagens premiärmatch kom den första förlusten mot norrbottningarna.

Den första halvleken mot Piteå slutade mållös trots ett stort spelövertag från Linköpings sida. Bara minuter efter halvtidsvilan utnyttjade Piteå ett misstag i LFC:s försvar och bollen hamnade till slut hos den förre Linköpingspelaren Pauline Hammarlund som placerade in bollen i det ena krysset bakom målvakten Katlynn Fraine.

– Vi gick bort oss lite där efter inkastet och hann inte ställa upp ordentligt, men det misstaget inte kommer att hända igen, säger Fraine och fortsätter:

Artikelbild

– Jag tror inte ens att det var meningen att hon skulle skjuta som det hon gjorde. Det var ett bra tillslag, det kan man inte ifrån henne, men jag tror att det var en rad misstag av oss som gjorde att de till slut fick in bollen i mål.

Målvakten och nyförvärvet Katlynn Fraine hade inte allt för mycket att göra matchen igenom då Piteå knappt tog sig över på offensiv planhalva. Men fick till slut stå som förlorare i sin debut.

– Givetvis en besvikelse. Men när du spelar mot ett lag som backar hem så mycket blir det svårt att skapa framåt. Det tvingar dig att spela ett spel som du kanske inte vill spela. Vi måste bli bättre på att vinna den här typen av ”fula” matcher men jag är inte orolig över resultatet. Vi är fortfarande det bästa laget i ligan, säger Fraine.

Hur kändes det att göra debut?

– Det kändes bra. Bortsett från resultatet var det roligt att göra debut, säger Fraine.

Sett över hela matchen skapade inget av lagen särskilt många målchanser men i slutminuterna fick Stina Blackstenius ett jätteläge och var nära att kvittera men hon misslyckades med avslutet.

– Jag hade bara tänkt lägga in den men bollen studsade till så det var svårt att få en bra träff på den och det lyckades jag inte med heller så den gick inte in, säger Blackstenius.

Innan dess hade Mariann Gajhede Knudsen också ett bra läge men närmare än så kom man inte ett mål och Linköping fick alltså resa hem med en förlust i bagaget.

– Det var bara jävligt tråkigt. Det här innebär inte så mycket mer än att vi förlorar tre poäng och får ta nya tag nästa match. Det hade varit skönt att sätta sig på flyget hem med tre poäng men nu finns det inte så mycket vi kan göra än att tänka om till nästa match, säger Blackstenius.